Svet
4603 ogledov

Orbán Madžare odvračal od Jadrana, zdaj se mu je na Visu pokvaril gumenjak!

volitve Viktor Orban Madžarska Profimedia
Madžarski premier je julija 2020 svojim sodržavljanom svetoval, naj več letujejo na Balatonu, manj pa na Jadranu.

Na hrvaški obali dopustuje madžarski premier Viktor Orbán, čeprav je sodržavljane v minulih letih pozival, naj letujejo doma, ne na Jadranu. Orbána so konec tedna najprej opazili na Braču in nato še na Visu, kjer se mu je po pisanju hrvaškega časnika Slobodna Dalmacija pokvaril gumenjak.

O Orbánovem obisku so javnost prvi seznanili lastniki gostilne Gajeta v Milni na otoku Brač prek družbenega omrežja Instagram, na katerem so objavili fotografijo z madžarskim premierjem.

Orbána je nato na Visu fotografiral še nekdanji sodelavec Slobodne Dalmacije Boris Vrkić. "Pokvaril se mu je gumenjak, zato sem njega, ženo in varnostnika zapeljal do obale. Bili so dobro razpoloženi," je za časnik povedal Vrkić.

Vladimir Matijanić Posneli pogovor Svet Pred smrtjo prosil za pomoč, zdravnik mu je odgovoril: "Kaj zdaj vi mene kličete?"

Orbán je julija 2020 svojim sodržavljanom svetoval, naj več letujejo na Balatonu, manj pa na Jadranu. Sam se je nato še isto leto odpravil na dopust na Mljet.

Hrvaško morje je nazadnje spet omenil pred tremi meseci, ko je izjavil, da njegova država ne bi imela problemov z embargom na uvoz ruske nafte, če ji ne bi odvzeli morja. Pri tem je očitno mislil na hrvaško obalo, katere deli so nekoč pripadali Madžarski.

Na njegovo izjavo se je takrat takoj odzvalo hrvaško ministrstvo za zunanje zadeve. Sporočili so, da Hrvaška ostro obsoja izjavo madžarskega premierja in vse ozemeljske težnje do sosednjih suverenih držav, ter opozorili, da takšne izjave po nepotrebnem rušijo dobrososedske odnose.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice