Svet
78413 ogledov

Prelepa ostrostrelka umrla med obrambo Ukrajine

Thalita do Valle YouTube
Na severovzhodu države je žrtev vojne postala nekdanja brazilska manekenka.

Brazilska državljanka Thalita do Valle je bila ubita med ruskim raketnim napadom na Harkiv, poroča angleški Mirror, ki se sklicuje na brazilske vire.

Napad je bil usoden tudi za njenega rojaka Douglasa Burigo, nekdanjega brazilskega vojaka, ki je skušal kolegico rešiti iz obstreljenega bunkerja.

Novice: Ameriški obveščevalci: To se dogaja s Putinovim zdravjem. Vladimir Putin Vojna Svet Putin potegnil to neverjetno potezo

39-letna Thalita do Valle je imela bogate izkušnje z vojskovanjem. Po manekenski in igralski karieri v mladosti se je preusmerila v humanitarne vode in sodelovala s številnimi človekoljubnimi organizacijami.

Kot prostovoljka se je odšla v Irak borit proti Islamski državi in svoje podvige pogosto objavljala na družbenih kanalih, predvsem na YouTubu. V Iraku se je izšolala za ostrostrelko in se pridružila kurdskim oboroženim silam - Peshmergi.

Thalita se je junija podala v Ukrajino, najprej v Kijev. Pred nekaj dnevi se je preselila v Harkiv, kjer jo je doletela smrt.

Medtem so v Donbasu ukrajinske oblasti zaradi približevanja ruskih sil civiliste pozvale k evakuaciji iz mesta Slovjansk, ki je po padcu Lisičanska zadnjih nekaj dni tarča ruskega obstreljevanja. V torkovem napadu na tamkajšnjo tržnico sta bila ubita najmanj dva človeka, sedem ljudi pa je bilo ranjenih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarjev 21
  • viktor1 14:03 07.julij 2022.

    Očitno se je vedno borila na napačni strani, tko da ni škode.

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 07:50 07.julij 2022.

    a zdaj je že vojna uporabljena kot promocija nekih "prelepih", "prepametnih" in "prevplivnih" posameznikov??? Zurnalovci, vi pa podpirate take neumnosti? Ni čudno da mediji propadate, zgubili ste kompas.

  • smoljo 07:47 07.julij 2022.

    No ce je tta hin,sem se jes furo po Marso ...kake nore novice ...buaaa.

Sorodne novice