Vizita za živali > Festival
1282 ogledov

Lara Komar: "Dober prijatelj si, ko podarjaš samega sebe."

Lara Komar
1/4
Saša Despot
Na Festivalu za ljubitelje živali, ki se bo odvijal 2. junija v Novi Gorici, nas bo obiskal znan obraz slovenskih TV-ekranov. Obiskovalce in povabljence bo pozdravila zvezdnica serije Reka ljubezni Lara Komar.

38-letna Tržačanka Lara Komar, sicer članica Slovenskega stalnega gledališča v Trstu, slovenski javnosti pa najbolje poznana kot Irena v seriji Reka ljubezni, nas bo tudi letos obiskala na Žurnalovem Festivalu za ljubitelje živali.

Zase pravi, da je prava prijateljica, saj "s svojimi starimi in novimi prijatelji polnim vsak trenutek z ljubeznijo". Več v krajšem intervjuju.

Portal Žurnal24.si že peto leto zapored organizira Festival za ljubitelje živali. Letos bo potekal 2. junija od 10. do 20. ure v Novi Gorici. Obeta se velika novost, saj bo Festival za ljubitelje živali del večjega dogodka za otroke: DEŽELE PRIJATELJEV.

Zakaj je prijateljstvo za vas v življenju pomembno?

Ker ko pomislim na prijatelje, se mi vedno nariše nasmeh na obrazu, ker s prijatelji delim vsako življenjsko izkušnjo, ker me prijatelj zna objeti v lepih in grdih trenutkih življenja, ker prijatelj doživlja mojo srečo in mojo žalost, ker mi pomaga, da sem boljša oseba.

Kaj je po vašem mnenju pravo prijateljstvo?

Je brezpogojno podarjanje samega sebe.

Imate v spominu zgodbo ali anekdoto o prijateljstvu z živaljo iz vašega otroštva, ki vam je pri srcu in se je radi spominjate?

Nekega poletnega jutra sem iz cestnega jarka rešila majhnega ježka. Nekaj tednov je živel pri nas. Ležal je na meni, ko sem na postelji brala knjigo ali gledala televizijo. Ne spomnim se bodic, ampak samo mehkega smrčka, ki je iskal topel kotiček za mojim vratom, kjer je vsakič mirno zaspal. Ko je Trilly, tako mu je bilo ime, zrasel in se okrepil, smo ga spustili v bližnji gozdiček. Veselo je odkorakal in se skril v grmičevje. Bila sem žalostna, sem pa vedela, da je tisto njegov pravi dom.

Katero živalico bi lahko oznanili za vašega pravega otroškega prijatelja?

Mojo muco Miško. Nerodno sijamko, ki mi je sledila kot kužek in je na moji postelji skotila pet majhnih muck.

Kaj pa prijateljstvo med ljudmi? Imate morda kakšen pomemben trenutek iz vašega življenja, ki bi ga lahko delili z nami?

Moja prijateljica, ki ji rečem "my soul mate" (op. sorodna duša), že šest let živi v Avstraliji. Čeprav sva zelo oddaljeni, imam občutek, da me njen objem segreje vsakič, ko pomislim nanjo. Pred kratkim sva se po dolgem času srečali nekje na pol poti. Skupaj sva preživeli nekaj prekrasnih dni in občutek je bil kot da oddaljenost in čas, ki je minil od najinega zadnjega snidenja, sploh ne obstajata. To je prava prijateljska ljubezen.

INTERVJU Vizita za živali "Od otroštva je ostalo malo pravih ljudi, ki so ostali enako iskreni."

Lahko zase rečete, da ste dobra prijateljica?

Dober prijatelj si, ko podarjaš samega sebe. Jaz to počnem vsak dan. Skupaj s svojimi starimi in novimi prijatelji polnim vsak trenutek z ljubeznijo, ki je glavno gonilo v življenju, in je most med tabo in vsem kar te obdaja.

Ambasadorji na družbenih omrežjih Festival za ljubitelje živali Vizita za živali "Zato sem imela tudi veliko ljubezni"
Sorodne novice