Magazin > Bizarno
17 ogledov

Volilce podkupovali s kravami

V večini primerov se govedo vraničnega prisada naleze z uživanjem krme, ki vsebu Žurnal24 main
Osrednja volilna komisija BiH in tožilstvo BiH preiskujeta, ali so volivci iz male občine Trnovo v okolici Sarajeva pred volitvami zares dobili krave kot podkupnino.

Podkupnino naj bi dobili zato, da bi volili glasovali za kandidate Stranke za BiH (SbiH), ki so na koncu dejansko zmagali. Prebivalci občine Trnovo so na volitvah izbirali novega župana in člane občinskega sveta občine Trnovo, o nenavadnem podkupovanju pa je prvič poročala priljubljena politična oddaja 60 minut.

Potem ko so lokalni prebivalci izvedeli, da člani SBiH, ki jo vodi predsedujoči predsedstvu BiH Haris Silajdžić, delijo krave tistim, ki obljubijo, da bodo volili zanje, se je med njimi razširila šala "glasuj za vola, da bi dobil kravo."

Stranka demokratske akcije (SDA), ki je podkupovanje prijavila volilni komisiji je v prijavi napisala, da je 27. septembra v Trnovo pripeljal tovornjak s 36 kravami, ki so ga spremljali funkcionarji SBiH, več deset krav pa so v mesto pripeljali 4. oktobra, le dan pred volitvami. Sposredovali pa so tudi seznam oseb, pri katerih naj bi krave končale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.