Magazin > Film & Glasba & TV
3861 ogledov

Prva obletnica: Tako se bomo spomnili Jerneja Šugmana

Jernej Šugman Peter Uhan/SNG Drama
Danes mineva eno leto, odkar se je za vedno poslovil naš igralski velikan Jernej Šugman.

Jerneja Šugmana se bomo 12. decembra lahko spomili na najlepši možen način, na spored namreč prihaja film Skupaj, v katerem je igralec odigral svojo zadnjo filmsko vlogo. Celovečerni film režiserja Marka Šantića, ki je nastal v produkciji RTV Slovenija, si bomo lahko ogledali v sredo ob 20.05 na prvem program Televizije Slovenija. 

Jernej Šugman Magazin Razkril zadnji pogovor s Šugmanom

Ob Šugmanu je glavno vlogo odigral igralec Primož Bezjak, ki se filmskega sodelovanja z Jernejem spominja takole: "To je bilo moje prvo sodelovanje z Jernejem. Odličen igralec, soigralec in profesionalec, žal sva takrat sodelovala prvič in zadnjič."

Tako pa o filmu in svoji vlogi istospolno usmerjenega vdovca samohranilca Bezjak razmišlja danes: "Scenarij za ta film je nastal ravno po referendumu in takrat zakoni še niso bili sprejeti, sprejeli so jih februarja 2017, zato smo nekatere stvari v filmu tudi spremenili. Ne vem, zakaj filmov s tovrstno tematiko ni več.  Šantić je zelo občutljiv in čustven, kot človek in kot režiser, in lepo prikaže to povsem normalno družino, polno ljubezni in sprejemanja, ki jo po tragičnem preobratu želijo uničiti, v prepričanju, da to ni prava družina. Seveda igralec vleče neke vzporednice iz zasebnega življenja, smrti bližnjih, spori z družinskimi člani in čeprav tako tragične izkušnje nimam, iščeš substitute. Svoje najbližje, partnerja, tudi sam sem namreč starš, in samega sebe postaviš v tako situacijo. Iz tega sem izhajal in mislim, da otroka svojega partnerja sprejmeš kot svojega, ne glede na to, da nisi biološki starš."

Jernej Šugman | Avtor: Marko Kočevar Marko Kočevar

O filmu

Film Skupaj govori o utečenem življenju funkcionalne, a neklasične družine. Najstnica Mia živi srečno življenje s svojim očetom Matejem in njegovim partnerjem Luko. Harmonično skupnost z vsakdanjimi radostmi in tegobami prekine nenadna Matejeva smrt, ki Luko in Mio pahne v nenavadno situacijo, ta je posledica preteklih nerazčiščenih odnosov v širši družini. Luka in Mia se morata tako ne le spopasti s praznino, ki je nastala po Matejevi smrti, temveč se morata boriti tudi za obstoj svoje nevsakdanje družine. Tej nasprotujeta Miina babica in dedek, ki si, prav tako kot Luka, želita skrbništva nad vnukinjo. Namesto da bi žalovala, morata Luka in Mia tako bojevati dve bitki - eno na sodišču za skrbništvo in drugo zoper jezo starih staršev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice