Magazin > Odnosi in prosti čas
8172 ogledov

Uau, naša znana novinarka iz nekaj kvadratnih metrov naredila čudež!

Žana Kapetanović
1/4
Facebook
Sanjska "hišica" na kolesih za dobrih 2000 evrov.

Legendarna novinarka revije Jana Žana Kapetanović je vedno imela oko za estetiko, tako se pred leti lotila svojega projekta Sol&Poper, katerega zlata nit je še danes stiliranje prostorov, jedilnih kotičkov, hrane in ustvarjanje vzdušja za popolne revijalne fotografije. Žana pa je predvsem raziskovalka življenja, odnosov in krajev. Zato ni naključje, da je pred leti svojo nomadsko naravo potešila s prvo prikolico, ki jo je s svojo stilsko žilico spremenila v praktično, a estetsko dovršeno gnezdece. Kupila jo je z odpravnino, ki jo je dobila, so se pri Jani zamenjali lastniki in je odšla "na svobodo" ter jo parkirala v idilični vasici Padna, nad Koprom.

"Ko spoznaš kraj, ljudi in način življenja, greš naprej," pravi. In Žana gre vedno naprej. Lansko leto je z drugo prenovljeno prikolico polovico poletja preživela v kampu Šobec, na Gorenjskem, drugo polovico ob morju. Letos pa je njena "hišica na kolesih" Malena, mini Adrijina prikolica. "Lahko jo sama pripnem in se odpeljem, ne potrebujem moškega. Gre za način življenja, da sem čim bližje naravi. Vedno, ko se vračam v Ljubljano, kar jokam. Ženske v mojih letih in brez moškega znajo jamrati, nič se jim več ne da, jaz pa sem se odločila živeti in početi vse, kar znam in tudi tisto, česar še ne znam. Da le imam zdravje in malo denarja. Če ga ne bi imela, bi pa tudi posodo pomivala v gostilni, da bi le zaslužila za svoja veselja. Samo brez jamranja, to je brez pomena. Seveda se v življenju zgodijo različne stvari, a vedno se je vredno veseliti in vedno znova stopiti v akcijo," je prepričana Žana.

Od 30 let starih prikolic do mini mobilnih lepotičk

Žana je do danes prenovila že štiri prikolice, eno je podarila najboljši prijateljici, trenutno pa ustvarja novo za svoje otroke. "Ven vržem vse pohištvo, rada imam izčiščene prostore, saj za življenje ne potrebujemo veliko. V Maleni nima niti kuhinje, temveč si jo postavim zunaj. Kaj pa potrebuješ, en kuhalnik in je to to. Po tem, ko se znebim pohištva, vse pobarvam, da osvežim in izničim vonje, nato pa po svoje okrasim in dodam pohištvo, ki je zame funkcionalno, poličnike … Za čim bolj preprosto življenje v naravi ne potrebuješ veliko," pravi Žana, ki se prenove prikolic vedno loti na parkirišču za avtodome v Črnučah, ki je od njenega doma oddaljeno le nekaj minut. 

"Za Maleno sem potrebovala en mesec. To je hobi, vsak dan grem za eno uro ali dve, vmes si skuham kavico … Z eno barvo, barvo za les in kovino, pobarvam vse. S čopiči robove, ostalo z valčki. Tudi skupaj z vnuki, pa je to zabava in korist za celo družino. To je način življenja, ki ga obožujejo tudi otroci. Veliko mi pomaga snaha, ki je zelo tehnični tip," še doda Žana, ki je za nakup in prenovo Malene, velike 2x 4,5 metra, porabila okoli 2000 evrov. 1700 evrov je stala prikolica, obnova še dodatnih 350, a pravi, da gre tudi z manj: "Uporabimo lahko blago in materiale, ki jih imamo že doma."

Komentarjev 3
  • Palson 10:54 11.junij 2022.

    Luštno.

  • rd2dmk2 09:59 11.junij 2022.

    ok, kje je jakuzi in savna pa vinska klet. ? pravzaprav, kje je ta čudež ? dva lesena kufra ? a gre na štelengo ? brez zamere, ampak edini čudež je tule naslov. čedež, da se kdo spomni takega naslova.

  • Avatar pantani
    pantani 07:46 11.junij 2022.

    Kdo?!!!

Sorodne novice