Magazin > VIP
888 ogledov

Zapisi Alana Rickmana razkrivajo misli o zvezdnikih Harryja Potterja

Robaus Raws iz Harryja Potterja (igra ga Alan Rickman) Žurnal24 main
Objavljeni bodo njegovi intimni dnevniški zapisi.

Alan Rickman, ki je v osmih filmih o Harryju Potterju upodobil mojstra napitkov profesorja Rawsa, je v dnevnikih zapisal svoje najbolj nefiltrirane misli o franšizi.

V odlomkih Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman, prihajajoče knjižne zbirke igralčevih dnevniških zapisov, ki bo izšla naslednji mesec, Rickman, ki je leta 2016 umrl za rakom trebušne slinavke, bralcem ponuja intimen pogled na svoje življenje in kariero, dolgo več kot 25 let. 

Medtem ko Rickman pripoveduje o številnih srečanjih zunaj snemanja (Meryl Streep se je izkazala za zabavno in tračarsko), so razkritja o "Potterju" med najbolj šokantnimi, vključno s tem, kako je nameraval zapustiti franšizo po izidu drugega dela. Kasneje je posnel vseh osem delov in snemal tudi med agresivno bitko z rakom na prostati. Diagnozo so mu postavili leta 2005, pred snemanjem Feniksovega reda. 

"Končno, da za HP 5. Občutek ni ne gor ne dol. Argument, ki zmaga, pravi: Prepričaj se. To je tvoja zgodba," je zapisal kmalu po tem, ko je prestal operacijo odstranitve prostate. Na trenutke smešni in ganljivi odlomki razkrivajo tudi različne Rickmanove frustracije v desetletju, ki ga je preživel v vlogi profesorja Rawsa, vključno z njegovimi odkritimi vtisi o njegovih mlajših soigralcih. "Še vedno mislim, da ni pravi igralec, a nedvomno bo režiral/produciral," je Rickman zapisal o Danielu Radcliffu, ki ga je opisal tudi kot "občutljivega, artikuliranega in pametnega." Kar zadeva Emmo Watson, se je obremenjeval z njeno dikcijo, za katero je rekel, da je "včasih na tej strani Albanije." "Ti otroci potrebujejo režijo. Ne poznajo svojega besedila," je Rickman zapisal med snemanjem filma Jetnik iz Azkabana, ki je, kot je bilo videti, njegov najljubši del. "Gre za zelo odrasel film, tako poln drznosti, da me je nasmejal in nasmejal. Vsak prizor je delo umetnika in pripovedovalca," je dodal Rickman in pohvalil režiserja Alfonsa Cuaróna, ker je opravil "izjemno delo".

Igralec pa se je obregnil ob druge filme o Potterju, kritiziral je "ostudno glasbo Johna Williamsa" v Kamnu modrosti in izrazil svoje popolno razočaranje nad Princem mešane krvi: "Razumem razvoj lika in posebne učinke, toda kje je zgodba?" 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice