Magazin > VIP
181988 ogledov

Novo v ločitvi Jelinčič: "Monikin ljubimec fizično napadel odvetnika"

Monika Jelinčič Saša Despot
Danes zjutraj naj bi na Slovenski cesti v Ljubljani prišlo do incidenta, v katerega naj bi bila vpletena Monika Zupanc Jelinčič, zaenkrat še soproga poslanca Zmaga Jelinčiča, in njen novi partner, podjetnik Rok Miklič.

"Monikin ljubimec je napadel uradnika in mu ukradel davčni spis," nam je zaupal Zmago Jelinčič Plemeniti in povedal, naj se za več informacij obrnemo na njegovega odvetnika.

"Danes je gospa Monika Zupanc Jelinčič v našo pisarno prišla skupaj s svojim novim partnerjem Rokom Mikličem, da bi prevzela neko staro zadevo, ki sta jo takrat pri nas imela še skupaj z gospodom Zmagom Jelinčičem. Ko smo se dogovarjali o prevzemu te zadeve, je gospod Miklič zagrabil spis in fizično odrinil našega kolega, ki mu je želel preprečiti, da bi s spisom odšel. V zvezi s tem bomo na policijo podali ovadbo in predlog za prepoved približevanja gospodu Mikliču naši odvetniški pisarni in našim odvetnikom. Ker nas je strah, da bo na sodišču fizično obračunal z nami, bomo sodišče zaprosili, da nas ustrezno varujejo pri opravljanju našega poklica," je za zurnal24.si povedal odvetnik Zmaga Jelinčiča Peter Fašun in dodal, da so ji spis želeli dati, vendar "smo želeli, da prej podpiše zapisnik o prevzemu, kar je običajna praksa, in poravna stroške zastopanja, a gospa tega ni želela podpisati."  

Po do sedaj preverjenih podatkih Policijska uprava Ljubljana danes ni prijela podobne prijave.

monika jelinčič | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Medtem pa Miklič o incidentu, ki se je zgodil v danes zjutraj, ne ve ničesar. "Nič ne vem o tem, ravno sem prišel s sodišča, kjer sem bil zjutraj,“ je vse, kar je povedal. 

Omenjeni davčni spis se nanaša na plačilo davka, v vrednosti 287 tisoč evrov, ki ga je plačal Zmago Jelinčič, ker je soprogi Moniki leta 2011 podaril dobrih 667 tisoč evrov za nakup parcel nad Semedelo. Darilno pogodbo sta sicer podpisala šele leta 2014, več o tem tukaj. Monika Zupanc Jelinčič, ki je sedaj sama stranka v tem postopku, naj bi plačilo davka zahtevala nazaj, ker ga takrat naj ne bi bilo potrebno plačati, saj je šlo za darilo, kot nam je razložil Jelinčič. To darilo velike vrednosti sicer v drugem sodnem postopku sedaj, ko se s soprogo ločujeta, zahteva nazaj. 

Komentarjev 18
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 15:44 19.november 2019.

    Ajde, samo za Moniko in njenega pofuklina,Zoran i Jovanka - Švalerska zakletva.

  • supreme 11:04 19.november 2019.

    Ne verjamem, da se je to zgodl

  • maresem 10:21 19.november 2019.

    Ena navadna cenena keš pizdača

Sorodne novice