Magazin > VIP
34568 ogledov

Pokojni Šugman se je v garderobi “oglasil” Emeršiču

Jernej Šugman Žurnal24 main
Ob prvi obletnici smrti igralskega velikana Jerneja Šugmana, se ga tako spominja eden njegovih najtesnejših prijateljev in sodelavcev, prvak ljubljanske Drame, Bojan Emeršič.

“Seveda Jernej strahotno manjka, ogromno sva skupaj igrala in se družila. V bistvu se je neko obdobje, ko smo v sebi kot igralci držali to otroškost in naivnost, ki jo od nas zahtevajo, ta dogodek zagotovo spremenil in premaknil iz norosti v realnost. Postal sem bolj odrasel, bolj resen, manj mi je do nekih stvari. Sva pa z Jernejem skupaj v drugih oblikah, v mislih, v mikro dialogu,” pravi igralec Bojan Emeršič, ki je pred kratkim doživel zelo čustveno izkušnjo. 

Jernej Šugman Magazin Razkril zadnji pogovor s Šugmanom

“Ravno danes po vaji, ko sem bil malo jezen, ker smo stvari naredili drugače, kot sem si predstavljal, je v garderobi padla na tla fotografija iz predstave, v kateri sva skupaj igrala, čeprav ni bilo ne potresa, ne razrahljanega žeblja. Na tak način me spremlja. Težko je dojeti, da ga še zdaj ni, čeprav sem ga našel še v milijon drugih rečeh. Najino prijateljstvo še vedno živi in traja, ne upam pa si niti pomisliti na njegovo ženo Andrejo, Sofijo in Jaškota, ki bi ga potrebovali ob sebi še veliko bolj kot jaz,” je izdal Emeršič. 

Jernej Šugman Slovo Magazin To je glede Jerneja Šugmana sklenila vlada

Jerneja Šugmana se v sredo na prvem program Televizije Slovenija lahko na prav poseben način spomnijo tudi oboževalci, saj bo ob 20.05 na sporedu njegov zadnji film, Skupaj. Več o njem, si lahko preberete tukaj.

Komentarjev 1
  • Spark 08:55 10.december 2018.

    Bolano. Oglasil se je pozabljenemu Emeršiču.

Sorodne novice