Magazin > VIP
3522 ogledov

Za uboj, ki so ga pripisovali Baldwinu, zdaj krivijo zmačkano orožarko

alec baldwin Profimedia
Na dan so prišle nove ugotovitve.

Tožilci v Novi Mehiki trdijo, da je bila nadzornica orožja, ki je sodelovala pri filmu Rust, Hannah Gutierrez-Reed, verjetno "zmačkana", ko je v revolver vstavila pravi naboj namesto slepega. Tega je igralec Alec Baldwin med snemanjem prizora nato uporabil, ko je leta 2021 ustrelil in ubil direktorico fotgrafije Halyno Hutchins.

Tožilci so Gutierrez-Reedovo obtožili zgodovine nepremišljenega ravnanja in trdili, da bi bilo v javnem interesu, da "končno odgovarja". "Priče v tem primeru bodo potrdile, da je bila obtožena večer pred nesrečo močno opita in je kadil marihuano," so zapisali v sodnih dokumentih. Orožarkin odvetnik je nedavno povedal, da tožilstvo ne ravna pravilno: "Njihovi argumenti so tako trhli, da so se sedaj odločili in se osredotočili na karakterne značilnosti Hannah. Tožilstvo je pozabilo na pravico in resnico."

Tragedija na snemanju filma Rust se je zgodila oktobra 2021. Med snemanjem prizora, v katerem je moral Baldwin uporabiti pištolo, je prišlo do nesreče. Uporabili naj bi pištolo s slepimi naboji, vendar je nekaj šlo narobe. Izstrelek iz pištole je zadel direktorico fotografije Halyno Hutchins in režiserja filma Joela Souzo. Hutchinsovo so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, a je poškodbam kasneje podlegla.

Tožilstvo je sedaj sporočilo še, da se bo v naslednjih 60 dneh odločilo, ali bi ponovno vložili obtožnico zoper Baldwina. Odločitev bo odvisna od rezultatov ponovnega testiranja rekvizite pištole in sprožilca. Vse predmete so namreč poslali na testiranje neodvisnemu strokovnjaku. Obtožbe uboja zoper igralca so aprila že umaknili, a je tožilstvo takrat povedalo, da so se pojavili novi dokazi, ki pa jih še preiskujejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • dusan72 05:36 17.junij 2023.

    Copy-paste ... SEDI, -2 !!! Na snemanju seta v filmu so lahko samo slepi naboji in basta. Pa če je koordinatorka zadeta kot mamba, se praviloma NE MORE in NE SME nič zgoditi.

  • Avatar pantani
    pantani 20:06 16.junij 2023.

    Toliko slovničnih napak,ma ste res eni navadni pisuni!!!

  • Toma 18:21 16.junij 2023.

    Snemalne pištole naj imajo 4-oglato cev, pa ne bo nič svinca ven priletelo!

Sorodne novice