Slovenija
4443 ogledov

Abramovu podaljšali pripor še za dva meseca

Sebastian Colarič Mediaspeed
Sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča je Sebastienu Abramovu v zadevi odžagana roka vnovič podaljšal pripor, in sicer za dva meseca oziroma do 2. aprila

Sebastienu Abramovu so pripor podaljšali zaradi ponovitvene nevarnosti, je pojasnil njegov odvetnik Mitja Pavčič. Pripor lahko traja največ dve leti. 

Obtožnica, ki je bila zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko konec julija lani vložena proti Abramovu, njegovemu dekletu Juliji Adlešič ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču, je pravnomočna. Adlešičeva, Abramov in Huskićeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Gorazd Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zapora.

roka povoj Slovenija Noro, 21-letnica se je poskušala znebiti nazaj prišite roke

"Ponesreči" si je odžagala roko

Adlešičeva si je januarja lani odžagala levo roko. Trdila je, da je šlo za nesrečo, a po mnenju tožilstva je to storila namerno, da bi dobila visoko odškodnino od zavarovalnic. Abramov je namreč Adlešičevo pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji skupno pripadlo kar 1,22 milijona evrov odškodnine.

Sodnica je sicer v primeru z odžagano roko ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze, ker so bili pridobljeni nezakonito. Gre za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve ter izvedenska mnenja, podana tudi na podlagi izjav njenih staršev.

povoj roka Slovenija Spregovorila starša 21-letnice, ki si je odrezala roko

Sumijo, da je umoril nekdanje dekle

Abramova je doletela tudi obtožnica zaradi suma, da je marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. V pisnem zagovoru pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je Abramov junija lani vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Vebrova, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško.

Višje sodišče v Celju je sicer v omenjenem primeru ugodilo pritožbi Abramovega odvetnika na sklep preiskovalnega sodnika v zvezi z zahtevo za izločitev nezakonito pridobljenih dokazov. Celjskemu okrožnemu sodišču je naložilo, da iz spisa izloči vse zvočne posnetke, ki jih je posnela Vebrova.

Zoper Abramova poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove.

Sebastian Colarič Slovenija Novo s sodišča: To je danes povedal Abramov, ki naj bi s puško umoril dekle

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • ode 08:59 01.februar 2020.

    Saj je že ugotovljeno, da je mojster manipulacije, a ne? Zato je že vnaprej jasno, da mu naši policijski in sodni organizmi niso kos. Pohrustal jih bo za malico. Zavarovalnice: ste že rezervirale denar za izplačilo zavarovalnih vsot in rent? ...prikaži več In koliko jim bo plačala država kot odškodnino za prestano materialno in nematerialno škodo?

  • dalldemi 17:45 31.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • risurfbes 14:42 31.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks