Slovenija
1686 ogledov

"Dobili smo dobre novice"

dom upokojencev Anže Petkovšek
V domu starejših občanov v Postojni so si oddahnili.

Testi na okužbo z novim koronavirusom, ki so jih pri vseh približno 20 zaposlenih in 40 stanovalcih izvedli po potrditvi okužbe pri enem od zaposlenih, so namreč negativni. "Danes zjutraj smo dobili dobre novice," so prek Facebooka sporočili iz Regijskega štaba CZ za Notranjsko.

Da je eden od članov zaposlenega osebja v postojnskem domu starejših Talita kum pozitiven na okužbo s koronavirusom, so izvedeli v petek. Epidemiološka služba je takoj sprožila vse postopke po protokolu in postojnski zdravstveni dom je še istega dne vzel brise vsem zaposlenim in oskrbovancem doma.

Postojnski župan Igor Marentič je v soboto za STA pojasnil, da želijo čim bolj poskrbeti za varnost in zdravje oskrbovancev doma. Če bi se okužba pojavila še pri katerem od stanovalcev, bi ga preselili na drugo lokacijo. Tudi sicer bodo dom razdelili na več con, da bi tako preprečili morebitno širjenje okužbe.

V občini Postojna je po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje z virusom okuženih 13 oseb. Za jutranje novice preberite več na naši naslovi strani.

Dom za ostarele Slovenija Tako stroga pravila veljajo v domovih za starejše
 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice