Slovenija
5611 ogledov

Toča že pokazala zobe

toča Kamnik Bralec
Plohe, nevihte, toča. Vremenska situacija je zelo nepredvidljiva, pozornost ne bo odveč.

Nad Slovenijo je več nevihtnih celic, ki se pomikajo proti severovzhodu države. Močne nevihte nastajajo pri Trbovljah, med Novim mestom in Krškim, vse skupaj pa se premika proti severovzhodu Slovenije.  

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so gasilci že na delu v Slovenj Gradcu, kjer voda zaliva kletne prostore stanovanjskega objekta, nekemu drugemu objektu je veter odkril streho. Zaradi vetroloma so gasilci na delu tudi v Spodnji Polskavi in Gorenji vasi. Meteorna voda povzroča težave v Slovenski Bistrici in Mozirju.

Prva toča je že padla. V Rečici pri Savinji je padala toča velikosti češenj.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Točo so imeli tudi v Florjanu pri Šoštanju. 

Nevihta s točo je zajela okolico Novega mesta. 

Toča Projektili v Črnomlju Slovenija V Črnomlju je padla mala atomska bomba

Vremenski portal Neurje.si opozarja, da se ob ugodnem razvoju nevihte lahko pojavi tudi toča debeline okrog 5 centimetrov. Najhuje naj bi bilo v severovzhodni Sloveniji, močnejše nevihte pa niso izključene niti v osrednji Sloveniji. 

Ocena škode po petkovem divjanju narave v Črnomlju še ni znana, zagotovo pa bo znašala nekaj milijonov evrov. Toča, debeline jabolka, je namreč uničila številne strehe in avtomobile. 

Toča, razbit avto Slaba zamisel Slovenija Video: Lovci na točo posneli silovito moč petkovega neurja s točo v Črnomlju

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice