Slovenija
81469 ogledov

Napoved: Vremenoslovci s podrobnostmi o zlomu poletja

sonce oblaki Facebook Oblaki bodo skrili poletno sonce.
V prihodnjem tednu nas predvidoma čaka velika sprememba vremena.

Agencija RS za okolje (Arso) je v ponedeljek za jugozahodni del države izdala vremensko opozorilo oranžne stopnje zaradi velike toplotne obremenitve. Vroče bo tudi drugod, predvsem v mestih. Temperature se bodo po napovedih Arsa dvignile do 36 stopinj Celzija.

Enako opozorilo Arsa za jugozahodni del države velja za vse dni do vključno petka. Za preostale dele države pa v tem obdobju velja opozorilo rumene stopnje.

V naslednjem tednu pa nas najverjetneje čaka "zlom poletja" (ang. "summer killer", op. a.), poroča portal neurje.si.

Ob prehodu fronte nad severnim Sredozemljem bo kot kaže nastal sekundaren ciklon, ki lahko poskrbi za novo obilno deževje za naše kraje. Kje točno bo ciklonsko območje locirano še ni znano, kar pomeni da ni nujno, da bi beležili nove poplave, še navajajo na omenjenem portalu.

Že od sredine tega tedna se lahko v gorskem in hribovitem svetu pojavljajo posamezne nevihte, precej bolj pestro vreme pa lahko tudi na drugih območjih države pričakujemo že v nedeljo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar pantani
    pantani 06:11 22.avgust 2023.

    Vreme bo!!!

  • jakec1575 22:53 21.avgust 2023.

    Slovenija je pod vplivom 2 minimumov in enega mocnejsega maximuma. Prevod za vse zanikovalce dviga povprecnih temperatur to pomeni, kar vam je Kajfezeva lepo servirala na pladnju 10let nazaj. Ekstremni dogodki. Nori nalivi, nore toce, plazovi, 500letne poplave vsakih 10let. ...prikaži več Torej nov standard 10letnih poplav. Ampak zatekanje v haarp je edina resitev za kognitivno disonanco. Severni sij ima nekajkrat vecji vpliv na ionosfero kot haarp. Zato se je prgram tudi zakljucil.

  • Naklonsky 19:46 21.avgust 2023.

    Primernejši naslov: Grozljivo, prihaja odprt zlom poletja..

Sorodne novice