Šport
5551 ogledov

Koronavirus vzel ameriško športno legendo

Jay Johnstone Reševalni pas/Twitter
Koronavirus kriv za smrt nekdanjega zvezdnika LA Dodgers.

Zmagovalec dveh world series Jay Johnstone je umrl v 75. letu starosti zaradi zapletov s koronavirusno boleznijo, so poročali ameriški mediji. Nekdanji zvezdnik ekip New York Yankees in Los Angeles Dodgers, ki je imel za pasom več kot 100 homerunov, je v baseballski ligi MLB v dveh desetletjih igral za osem različnih ekip.

"Pri franšizi smo žalostni ob smrti nekdanjega Dodgerja Jaya Johnstona in izrekamo iskreno sožalje njegovi družini in prijateljem," so pri klubu, ki bo v sredo kot najboljša ekipa rednega dela sezone začel končnico 2020, zapisali prek Twitterja.

Johnstonovo bitko s covidom-19 je potrdila tudi njegova hčerka Mary Jayne Sarah Johnstone. Druge podrobnosti niso znane.

Johnston je dvakrat osvojil world series, veliki finale lige MLB. Leta 1978 je z NY Yankees za naslov premagal LA Dodgers, leta 1981 pa je do zmage prišel še z LA Dodgers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice