Šport > Košarka
2148 ogledov

Dončićev predhodnik po 172 tekmah le spravil dvorano na noge

Luka Dončić Ben Simmons Reševalni pas/Twitter Luka Dončić v akciji proti Benu Simmonsu.
Navijači Philadelphie so našli razlog za veselje.

Avstralski košarkar Ben Simmons, ki velja za enega najbolj vsestranskih igralcev v ligi NBA, pred Luko Dončićem pa je bil zadnji z nazivom novinec leta, je poskrbel za navdušenje navijačev v Philadelphiji, razlog pa je v ligi, kjer vse bolj prevladujejo meti za tri točke, vsaj nekoliko bizaren.

Simmons se je namreč na zadnjem dvoboju z New York Knicks odločil za met za tri točke in ga prvič v NBA karieri, šlo je za njegovo 172. tekmo v najmočnejši ligi, tudi zadel. Eno trojko je sicer realiziral tudi na pripravljalni tekmi pred sezono, v preteklih dveh pa je zgrešil vseh 17 metov za tri točke. Prav met z razdalje je šibka točka v Avstralčevi igri, v poletju pa je tako precej delal na tem elementu. In uspelo je!

"To je dober občutek. Veliko sem delal na tem in izplačalo se je," je po tekmi, ki jo je njegova ekipa dobila s 109:104, dejal Avstralec. "Drugi so se zaradi tega precej bolj obremenjevali kot jaz. Seveda pa je to dobra stvar," je ostal miren tudi trener Philadelphie Brett Brown.

Simmons je sicer tekmo sklenil z 18 točkami, 13 asistencami in sedmimi skoki. Ter seveda tudi z eno trojko. Američani so sicer izračunali, da je pred prvim uspešnim metom za tri točke v svoji NBA karieri že zaslužil 19 milijonov dolarjev.

Komentarjev 1
  • sam50 09:35 22.november 2019.

    V tej košarki se pa že vsaka stvar spreminja v nek rekord,morda bodo nazadnje merili tudi smrad nog po končani tekmi.....

Sorodne novice