Šport > Košarka
6061 ogledov

"Hrvatje so hoteli biti slabši od nas, a ne bo šlo!"

Ismael Bako Profimedia
Tudi srbska reprezentanca je doživela hud debakel.

V skupini C kvalifikacij za svetovno prvenstvo, kjer je igrala tudi Slovenija, si je veliko blamažo privoščila nekdanja košarkarska velesila Hrvaška. Ta je že ostala brez možnosti za nastop na SP, saj se ni prebila v drugi krog kvalifikacij. A pred težko nalogo so se znašli tudi Srbi.

Evropski podprvaki, leta 2017 so v finalu izgubili proti Sloveniji, so si v Nišu privoščili poraz s 73:74 proti Belgiji, v naslednji krog tekmovanja, kjer se bodo pomerili z Grčijo, Turčijo in Veliko Britanijo, pa prenašajo le eno zmago.

Na šestih naslednjih tekmah kvalifikacij bodo morali tako nadoknaditi dve zmagi zaostanka za Latvijo in Grčijo, po eno pa zaostajajo za Belgijo in Turčijo. V drugi krog, ki bo iz te skupine dal tri udeležence mundiala, se tako podajajo iz petega mesta, enak izkupiček (1-3) ima tudi Velika Britanija.

Po debaklu v Nišu srbski navijači po pričakovanju niso skoparili s kritikami na račun reprezentance, za slednjo ni nastopilo kar nekaj asov na čelu z Nikolo Jokićem in Bogdanom Bogdanovićem, iz najmočnejše košarkarske lige sta bila prisotna le novi prvak lige NBA Nemanja Bjelica in Boban Marjanović.

Med komentarji je bila hitro omenjena tudi slovenska izbrana vrsta in Luka Dončić. "Ni več lige NBA, evrolige, EuroCupa, vendar za nas še vedno igra tretja liga igralcev... Medtem za Slovenijo igra Dončić in dosega po 30 točk," je bil na primer eden izmed komentarjev.

Srbi so se spomnili tudi Hrvatov. "Hrvatje so upali, da bodo slabši od nas. Ne, dragi sorodniki, ne bo šlo! Tukaj smo, sledimo vam," je zapisal eden od navijačev, drugi pa: "Še včeraj smo se smejali Hrvatom, zdaj pa...".

košarka SLO HRV Kvalifikacije SP Šport Hrvaška na dnu, znani tekmeci Slovenije za drugi del
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice