Šport > Košarka
2426 ogledov

NBA zvezdnik predsednika države primerjal s Hitlerjem

Hitler vs Erdogan Reševalni pas/Twitter
V Armeniji občudujejo pogum iz Turčije izgnanega košarkarskega asa.

Turški košarkar NBA ekipe Boston Celtics Enes Kanter je za CNN odprto spregovoril o vojni med Armenijo in Azerbajdžanom, v katerega se je vmešala tudi Turčija.

Kanter velja sicer za zelo solidnega NBA centra, katerega krasi dobra igra v napadu, a je preprosto preslab v obrambi, po svetu pa je zaslovel potem, ko ga je zaradi kritik na račun svojega režima iz Turčije izgnal tamkajšnji predsednik Recep Tayyip Erdoğan.

Enes Kanter | Avtor: Profimedia Profimedia

Kanter je tako v naslednjih letih prejel številne grožnje s smrtjo, a ga to ni zaustavilo, da ne bi tudi z druge strani luže nadaljeval svoj boj proti oblasti turškega predsednika.

Erdoğan, katerega je leta 2017 javno nazval za "novega Hitlerja", je bil tudi glavna tema njegovega najnovejšega prispevka za CNN.

"To, kar počne, kaže nespoštovanje do lastne države ter ljudi. On je resnično slab človek. Z razlogom sem ga oklical za Hitlerja 21. stoletja," je bil neposreden Kanter, ki se je postavil v bran Armencem, ki se bojijo novega genocida, katerega so bili s strani Turčije deležni že tekom Prve svetovne vojne.

Socialna omrežja so tako v poslednjih dneh preplavili številni komentarji hvaležnih Armencev, ki se zahvaljujejo turškemu košarkarju za njegov pogum pri nasprotovanju turškim oblasti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice