Šport > Košarka
19376 ogledov

Neverjetno, kako se je po enem letu spremenila višina Luke Dončića

luka dončić Instagram
Ali se je slovenski košarkarski biser po enem letu igranja v ligi NBA pomanjšal?

Klube najmočnejše košarkarske lige na svetu je pred novo sezono zajelo novo pravilo merjenja višine tamkajšnjih košarkarjev. Slovenski košarkarski reprezentant Luka Dončić, sicer član NBA ekipe Dallas Mavericks, se je tako glede na lansko sezono nekoliko pomanjšal.

luka dončić Razočaranje Šport Odločitev Dallasa glede Dončića in Porzingisa razbesnela navijače
porzingis dončić Eksplozija veselja Šport Norišnica v Dallasu: to je prva akcija Dončića in Porzingisa

Po poročanju ameriških medijev, ki seveda uporabljajo drugačen merski sistem, naj bi se Dončićeva višina iz 6' 7" spremenila v 6' 6,75". Po novem merjenju naj bi bil Luka tako bližje višini 200 cm, kot pa 201 cm.

V ligi NBA so se namreč pred začetkom sezone odločili, da poostrijo preverjanje vseh podatkov, vse košarkarje pa po novem merijo bose, v preteklosti se je mnoge izmerilo kar obute.

Glavni razlog za poostritev pri preverjanju podatkov je bil sicer Buddy Hield, košarkar, pri katerem se je liga zmotila pri beleženju njegove starosti, saj je bil v evidenci voden kot 25-letnik, čeprav je kasneje sam priznal, da jih ima v resnici 26. Pri najnovejšem preverjanju podatkov pa je na plan prišlo še nekaj zanimivih ugotovitev.

Draymond Green je tako visok le 195 cm (6'5") in ne 201 cm (6'5"), kot je bilo zabeleženo pred tem. Prav tako je novo pravilo merjenja višine precej prizemljilo Diwghta Howarda, ki se je z 211 cm znižal na 205 cm.

Med "previsokimi" se je znašel tudi naš Luka, družbo pa mu delajo še Al Horford, Ben Simmons, Joel Embiid...

Zanimiva izjema pa je najnovejši Dončićev soigralec, srbski velikan Boban Marjanović, ki je po novih meritvah iz 7' 3" celo zrasel na 7' 4".

luka dončić Zelo tvegano Šport Ali je Nike glede Dončića storil veliko napako? nikola jokić NBA Šport Srbski zvezdnik o Slovencu: "Dober, a ne dovolj." Pod pritiskom Šport Trener napovedal veliko spremembo v Dončićevi igri

 

 

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 09:43 10.oktober 2019.

    Zdrava ameriška hrana znanega pridelovalca Monsant ! Kipneš kot krof .

Sorodne novice