Šport > Košarka
2300 ogledov

Pred osmimi leti še igral za Olimpijo, zdaj že drugič NBA prvak!

Danny Green
Trnova je pot do NBA prvaka... Včasih vas pot zanese tudi v Slovenijo.

Danny Green je v petek zjutraj še drugič v svoji karieri osvojil šampionski prstan prvaka NBA lige. 31-letni Green je tako naslovu s San Antonio Spurs iz leta 2014 dodal še enega v dresu Toronto Raptors.

Green je sicer prehodil kar dolgo pot do dvakratnega NBA prvaka, saj je bil že po prvi sezoni v dresu Cleveland Cavaliers, kateri so ga leta 2009 izbrali kot 46. na naboru, odpuščen. Po katastrofalni sezoni v Clevelandu, kjer je igral vsega skupaj na 20 tekmah ter povprečno dosegal po dve točki na tekmo, prave priložnosti ni dobil niti v svoji prvi sezoni pri San Antonio Spurs, saj so ga Ostroge poslale v razvojno ligo. Prav nastopi za Reno Bighorns v razvojni ligi pa so preporodili Greenovo kariero. Bil je daleč najboljši igralec svoje ekipe in je povprečno dosegal več kot 20 točk ter 7,5 skoka na tekmo. 

Avgusta 2011 pa je Green za čas "lockouta" NBA lige podpisal pogodbo s KK Union Olimpijo. Pred povratkom k San Antoniu je v Ljubljani pustil zelo globokj vtis, saj je bil najboljši košarkar ljubljanske ekipe. V Evroligi je nastopil na osmih tekmah in je povprečno dosegal po 11,4 točke, 4 skoke ter 2 asistenci na tekmo.

Danny Green | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Po svoji vrnitvi v najmočnejšo ligo na svetu pa je Green pokazal ves svoj potencial. Po poškodbi zvezdnika Manua Ginobilija je celo postal član prve peterke in svojega mesta ni izpustil niti po vrnitvi izjemnega Argentinca. Green je dosegel celo zelo visoko mesto v glasovanju za košarkarja, ki je v minuli sezoni najbolj napredoval (Most Improved Player). Green je imel nato eno izmed ključnih vlog v sanjski sezoni 2013-14, ko je San Antonio v finalu s 4:1 odpravil Miami Heat ter slavil naslov prvaka.

Pred letošnjo sezono pa se je po osmih sezonah pri San Antoniu Green preselil k Toronto Raptors, kjer je blestel tekom rednega dela sezone, v sami končnici pa je imel nekoliko manj opazno vlogo, a je bil s 6,9 točkami ter 3,6 skoki na tekmo še vedno pomemben člen v zgodovinskem prvem naslovu te kanadske ekipe.

Toronto Raptors | Avtor: Profimedia Profimedia

Za že drugi šampionski naslov so nekdanjemu igralcu Olimpije čestitali tudi na uradnem Twitter profilu ABA lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice