Šport > Košarka
23341 ogledov

Pri Denverju besnijo, ali zmagoviti koš Irvinga ne bi smel veljati?

Kyrie Irving Twitter
Navijači Denver Nuggets so ogorčeni, potem ko so se na spletu pojavile fotografije, ki mečejo sum na regularnost zmagovitega Dallasovega koša.

Košarkarji Dallas Mavericks so s 107:105 premagali aktualne NBA prvake Denver Nuggets ter tako prekinili niz petih zaporednih zmag do takrat vodilne ekipe zahodne konference.

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić je odigral še eno neverjetno tekmo ter s 37 točkami in 10 skoki povsem zasenčil dvakratnega MVP-ja in velikega prijatelja Nikolo Jokiča.

Dallas je sredi zadnje četrtine celo vodil s trinajstimi točkami prednosti, ki pa jo je uspel zapraviti, a nato v pravi čudežni končnici vendarle priti do zmage. Čeprav je Luka z neverjetno trojko rezultat izenačil na 105:105, je bil tokrat na koncu večera velik junak Kyrie Irving.

Drugi veliki zvezdnik Dallasa je namreč ob zvoku sirene zadel neverjeten koš za zmago, ko je iz avta prejel žogo, naredil levi dvokorak ter s svojo slabšo levo roko vrgel nekakšen pol horuk met in čudežno zadel.

Medtem ko se ves svet čudi neverjetni potezi, ki se bo v zgodovino košarke zapisala kot eden najbolj neverjetnih zmagovitih košev vseh časov, pa so navijači Denverja našli razlog, da za poraz okrivijo sodniško trojico.

Po mnenju navijačev zlatih zrn koš Irvinga namreč ne bi smel veljati, saj naj bi Kyrie na začetku akcije stopil z nogo na avt črto. Na spletu so se tudi pojavile številne fotografije, ki naj bi po mnenju mnogih potrdile to teorijo.

Čeprav je situacija zagotovo sumljiva oziroma mejna, pa je potrebno poudariti, da se na omenjenih fotografijah ne vidi, ali je Irvingovo stopalo resnično na tleh, ali pa je imel peto ravno dovolj v zraku, da je bil po košarkarskih pravilih še vedno v polju.

Kakorkoli že, sodniki so po zadetem košu Irvinga celo pregledali posnetek, da bi ja potrdili, če je bilo resnično vse regularno. Na koncu niso našli nobenega trdnega dokaza, ki bi jih prepričal v nasprotno in Dallas je tako dosegel novo izjemno pomembno zmago v boju za neposredno uvrstitev v končnico.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Brane Kacjan 11:58 19.marec 2024.

    Z levo roko je vrgel pol horak za tri točke. Nobena noga ni bila na avt črti.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:36 19.marec 2024.

    Glede na to,kako so večino tekme sodili v korist Denverja,se je na koncu lepo izteklo za Dallas!!!

  • BenX 09:00 19.marec 2024.

    Tu gre za milimeter. Lahko da v eno ali drugo stran. Ni kaj dosti za besnet...

Sorodne novice