Šport > Košarka
2711 ogledov

To je trenutek, ko se je Luka zavedel, da je nekaj hudo narobe (video)

Luka Dončić Profimedia
Ob novi zmagi Dallasa se je poškodoval prvi zvezdnik Maverickov Luka Dončić.

Slovenski zvezdnik severnoameriške lige NBA Luka Dončić si je ob domači zmagi svojih Dallas Mavericks proti Golden State Warriors s 109:99 poškodoval stegensko mišico. Pred odhodom s parketa je 25-letni Ljubljančan dosegel 21 točk in prispeval devet podaj.

Do ključnega trenutka je prišlo slabih sedem minut pred koncem tekme ob visokem vodstvu Dallasa, ko se je Luka po prekrasni asistenci do Daniela Gafforda za zabijanje nenadoma prijel za zadnjo stegensko mišico in nemudoma zapustil parket. Kmalu je iz slačilnice prišla informacija, da se Luka ne bo več vrnil v igro.

"Signaliziral mi je, da ga je zapeklo v stegenski mišici, zato smo ga potegnili iz igre," je trener Jason Kidd opisal trenutek, ko je vsem navijačem Dallasa zastal dih.

Za zdaj ni jasno, kako dolgo bo moral zvezdnik Mavericks počivati in ali se bo lahko pridružil ekipi, ki bo odpotovala na naslednje gostovanje. "O tem bomo govorili po tekmi, ima načeto stegensko mišico. Boljše odgovore bomo imeli jutri (v četrtek, op. p.). Bomo videli," je po zmagi dejal trener Jason Kidd.

Teksašani bodo namreč že v noči na petek (3.00) igrali proti drugouvrščeni zasedbi zahodne konference Oklahoma City Thunder (45-20), Lukov nastop oziroma sploh pot v Oklahomo pa sta pod velikim vprašajem.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Lukova poškodba ne bi mogla priti ob bolj neprimernem času, saj je Dallas (38-28) ravno ujel zelo dobro formo in slavil na četrti zaporedni tekmi, tako da ima z Denver Nuggets (46-20) celo najdaljši aktivni niz v ligi NBA.

Kljub zmagi pa Dallas še naprej zaseda osmo mesto na zahodu in je sredi hudega boja za neposredno uvrstitev v končnico. V primeru daljše Lukove odsotnosti bi se Mavericks znašli v hudih težavah, saj so ekipe od petega do desetega mesta v zahodni konferenci zelo izenačene.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 14:00 14.marec 2024.

    a temu tipu rata prnest žlico v usta da se ne poškoduje ?

Sorodne novice