Šport > Košarka
9197 ogledov

Takega Luke še nismo videli: "Je***i sovražni pr***c!

Luka Dončić Profimedia
Ob visoki zmagi Dallasa nad Chicagom se je tudi po zaslugi sodnikov prekinil zgodovinski niz Luke Dončića.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je tudi na zadnji tekmi nadaljeval niz trojnih dvojčkov v severnoameriški ligi NBA, a ob zmagi nad Chicago Bulls s 127:92 ni presegel meje 30 točk, s čimer se je njegov zgodovinski niz tudi uradno končal. Luka je namreč dosegel 27 točk, 14 podaj in 12 skokov ter tako prekinil rekordno serijo šestih zaporednih tekem z vsaj 30 točkami in trojnim dvojčkom.

Dončić in soigralci so sicer proti Chicagu sijajno odprli dvoboj. Prvo četrtino so dobili kar s 44:16 in postavili temelje zanesljivi zmagi. Že po prvi četrtini je imel Ljubljančan 15 točk, 7 podaj in 6 skokov. Na koncu je na parketu prebil 33:37 minute, nekoliko pa mu je šepal le met za dve točki, zadel je tri od osmih metov. Za tri točke je bil 40-odstoten (6:15), dvoboj pa je končal s 14 podajami in 12 skoki.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob visokem vodstvu je zadnjih šest minut dvoboja obsedel na klopi. Zanimivo pa je, da je imel tik pred odhodom na klop (odločitev o tem naj bi s trenerjem Jasonom Kiddom sprejela skupaj) še zadnjo priložnost, da le doseže svojo 30. točko in tako še sedmo tekmo zapored konča s trojnim dvojčkom in vsaj 30 točkami.

Luka je imel namreč na svojem kontu 27 točk, ko se je odločil vreči step-back trojko preko turškega košarkarja Onuralpa Bitima, ki ga je pri tem očitno udaril po roki. A namesto da bi Luko poslali izvajati tri proste mete, se sodniška piščalka ni oglasila, Luka pa je čez nekaj trenutkov vidno besen zapustil igrišče.

"Tukaj me je udaril," je na klopi Dwightu Powellu razlagal vidno razburjeni Dončić, ki je za zaključek sodniku, ki je pomagal prekiniti njegov neverjeten niz, namenil še sočno žaljivko. "Je***i sovražni pr***c!"

Luka je sicer tekom svoje kariere večkrat dokazal, da so mu dosti bolj od individualnih pomebne ekipne številke ter da se s posameznikovimi nagradami in številkami ne obremenjuje preveč ... A ko pišete zgodovino in vam serijo prekine takšna očitna napaka sodnikov, vam vseeno zavre kri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • viVI 11:20 13.marec 2024.

    oneh? ostani na Nora24TV! Mislim... kaj je s tabo človek?

  • oneh 11:03 13.marec 2024.

    V 33 minutah igre je zgrešil dovolj metov, da ni potrebe kriviti nedosojene osebne za prekinitev niza. Je pa dejstvo, da Luko sodniki ne marajo. Če bi bil drugačne polti, pa bi ga verjetno obravnavali kot polboga, če že imajo ...prikaži večo Boga v Jamesu. V ZDA so očitno dvoličneži sodniki, pri nas pa levaki. Zato pa nimamo več svobode in levaki- a še plešete.

Sorodne novice