Šport > Košarka
4773 ogledov

Lukov soigralec premika meje! Ogrožen celo nor rekord Wilta Chamberlaina!

Luka Dončić in Daniel Gafford Profimedia
Če Daniel Gafford zadane svoje naslednje tri mete iz igre, bo padel neverjeten rekord Wilta Chamberlaina.

Dallas Mavericks so bili tik pred iztekom prestopnega roka izjemno aktivni, saj so na zadnji dan v svoje vrste pripeljali kar dve veliki okrepitvi, ki sta nemudoma obrnili krivuljo Dallasovih predstav navzgor.

P.J. Washington, ki je prišel iz Charlotte Hornets, se je uveljavil kot najboljši Dallasov obrambni igralec, ki je najpogosteje zadolžen za najnevarnejše nasprotne igralce, obenem pa na tekmo povprečno dosega 11,4 točke, 5,3 skoke in 1,3 asistenc.

Druga okrepitev pa je center Daniel Gafford, ki je prišel iz Washington Wizards in nemudoma ustvaril neverjetno kemijo s prvim zvezdnikom Luko Dončićem, ki ga hrani z asistencami, katere Gafford zanesljivo izkorišča.

Gafford se je odlično znašel v napadu Dallasa, saj kljub povprečno le dobrim 18 minutam na parketu na tekmo dosega kar 10,7 točk in 7,1 skokov, obenem pa zadane kar neverjetnih 77 % vseh metov iz igre.

Še posebej nezgrešljiv pa je Gafford na zadnjih tekmah, saj je igre zadel že 33 zaporednih metov. Do absolutnega rekorda Wilta Chamberlaina (35) mu manjkata še dva zadeta meta.

Gafford je sicer po nedavni tekmi z Golden State Warriors, na kateri je zadel vseh pet metov iz igre, že drugi na večni lestvici, saj je izboljšal Wiltov dosežek iz leta 1967, ko je ta zadel 32 zaporednih metov iz igre.

Teksašani bodo že v noči na petek (3.00) igrali proti drugouvrščeni zasedbi zahodne konference Oklahoma City Thunder (45-20), Gafford pa bo imel lepo priložnost, da poruši enega najbolj neverjetnih rekordov lige NBA.

"Poizkušam se čim manj obremenjevati s tem. Če mi bo uspelo, super. Nekoliko bom to seveda proslavil, ampak na koncu šteje le to, da skupaj s soigralci zmagujemo," pa ostaja novi center Dallas Mavericks čvrsto na realnih tleh.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice