Šport > Košarka
23385 ogledov

Noro, kaj je eden največjih izjavil o Luki: "Če sem popolnoma iskren ..."

Luka Dončić Profimedia
Steve Kerr je z izbranimi besedami spregovoril o Luki Dončiću.

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić ima zagotovo ene izmed najbolj bolečih spominov ravno na ekipo Golden State Warriors. Leta 2022 so namreč Dallas Mavericks igrali najboljšo košarko od Lukovega prihoda, se uvrstili celo v konferenčni finale, tam pa naleteli na preprosto nepremagljive bojevnike.

Zvezdniški zasedbi, katero so sestavljali Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green, Andrew Wiggins in Jordan Poole, vsi praktično na vrhuncu svojih karier, Mavericks preprosto niso bili dorasli, serija pa se je končala z zmago Golden Stata s 4:1. Bojevniki so nato šli vse do konca in v šestih tekmah odpravili tudi Boston Celtics za še svoj četrti naslov v zadnjih desetih letih.

A od takrat sta minili že dve leti in bojevniki več niso takšna nezaustavljiva sila, kot so bili v preteklosti. Greenu in Thompsonu se že močno poznajo leta in posledice številnih poškodb, Poole pa je vmes že zapustil moštvo. Edini konstanti tako ostajata Steph Curry (ki pa je trenutno poškodovan) in šampionski trener Steve Kerr, glavni tvorec zmagovite dinastije bojevnikov.

Steve Kerr | Avtor: Profimedia Profimedia

Šampionski ekipi bojevnikov se je tako počasi iztekel čas, trenutno so šele na desetem mestu zahodne konference, še zadnjem ki prinaša nastop v dodatnem turnirju za končnico, ponoči pa so vpisali nov poraz. Za poraz v končnici pred dvem letoma so se jim namreč vsaj nekoliko oddolžili Dallas Mavericks našega Dončića, ki so slavili s 109:99, čeprav so morali tekmo končati brez Luke.

Dončić je namreč slabih sedem minut pred koncem tekme zapustil parket s poškodbo mišice, dvoboj pa po 29:35 minute končal z 21 točkami, 9 podajami in 3 skoki. Iz igre je zadel 7 od 18 metov (1:6 za tri točke). Tudi do same poškodbe Luka ni blestel v stilu, ki smo ga navajeni, a si je po tekmi vseeno prislužil izjemen kompliment s strani Steva Kerra, enega največjih in po novi pogodbi tudi najbolje plačanega trenerja vseh časov.

"Ne vem, če sem čisto iskren, je bil že takrat preklemano dober," je Kerr novinarja, ki ga je vprašal, v čem je Luka od tiste serije v končnici najbolj napredoval, spomnil, da je tudi takrat na tistih petih tekmah povprečno dosegal 32 točk, 9,2 skokov in 6 asistenc na tekmo.

Nato pa je začel s pohvalami na račun mladega Slovenca. "Morda je zgolj zdaj bolj konstanten. Ima še več znanja, naučil se je več trikov. Toda brilijanten je že vse od svojega vstopa v ligo. Morda je celo igralec, ki ga je v celotni ligi najtežje pokrivati. Za vse ima odgovor," je temo enega najboljših košarkarjev na svetu zaključil eden največjih trenerjev vseh časov.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 4
  • Ender3 16:06 14.marec 2024.

    Bolano, bolano večino medijskih novic polni hebeni Dončić..Kaj pa imamo mi od njega bi bilo realno vprašanje..

Sorodne novice