Šport > Nogomet
1774 ogledov

Barceloni negativen rekord, statistika potrdila: Tako slaba ni bila že 25 let!

Lionel Messi Profimedia
Kriza v Barceloni se nadaljuje... Katalonski velikan, ki statistično že 25 let ni bil tako neuspešen kot letos, je postavil nov negativen rekord, saj je že več kot 150 dni, oziroma od aprila, brez zmage v gosteh.

5. krog španske Primere Division bi za sedaj lahko opisali kot velik spodrsljaj favoritov, saj je Atletico doma zgolj remiziral s Celto, ambiciozni Betis pa ni uspel premagati Osasune.

Barcelona La Liga Šport Oblak nepremagan in nezadovoljen, Barça spet bleda

Najhuje od vseh pa jo je odnesla Barcelona, ki je bila poražena na gostovanju pri novincu v prvi ligi, Granadi. Varovanci Ernesta Valverdeja tako po novem porazu niso okusili slasti zmage v gosteh že polnih pet mesecev!

Zveni neverjetno, toda Barcelona v zadnjem času nikakor ne more zmagati na gostovanju. Izven Camp Noua so nazadnje tri točke osvojili 23. aprila, ko so gostovali pri Alavesu ter zmagali z 2:0. Od takrat dalje je Barcelona odigrala sedem tekem, na katerih je zgolj trikrat remizirala in kar štirikrat izgubila!

Lionel Messi | Avtor: Profimedia Profimedia

Kriza gostujočih tekem se je začela s porazom proti Celti z 2:0 proti koncu lanskega prvenstva. Sledila je ena največjih katastrof v zadnjih letih, ko so s 4:0 izgubili na gostovanju pri Liverpoolu ter se poslovili od Lige prvakov, lansko prvenstvo pa so končali z neodločenim izidom 2:2 na gostovanju pri Eibarju.

Tudi nova sezona se ni začela kaj bolje, saj so startali s porazom v Bilbau proti Athleticu z 1:0, nato pa igrali neodločeno z Osasuno 2:2. V Ligi prvakov so se nato lahko zahvalili neposredovanju VAR-a ter odlični obrambi Marca-Andrea ter Stegna, da so odnesli celo kožo iz Dortmunda, ko so z Borussio remizirali z 0:0. Kot zadnja v seriji pa jih je v soboto z 2:0 premagala še Granada.

Ter Stegen Reus Foto/Video Šport Nemci jezni na sodnike, VAR spet zatajil

"Zaskrbljen sem, ker v gosteh ne ustvarjamo dobrih rezultatov. Imamo igralce, ki so se nam pozno pridružili in še niso dovolj dobri. Toda vedno morate kriviti sebe, za to kar se dogaja. Na igrišču so sicer igralci, toda na koncu je odgovoren trener. Vedno lahko zmagate, ali izgubite, toda zmago si morate zaslužiti," je po novem gostojučem debklu povedal Valverde, katerega španski novinarji že smatrajo za bivšega.

Ernesto Valverde | Avtor: Profimedia Profimedia

Barcelona je namreč v prvih petih kolih novega prvenstva zmagala le dvakrat ter zbrala vsega sedem točk, kar je najslabši start v sezono po letu 1994. Pred 25 leti je prav tako po petih kolih zbrala vsega sedem točk. Katalonce lahko nekoliko pomiri le dejstvo, da sta tudi največja konkurenta, madridska Atletico in Real, na začetku sezone zelo neprepričljiva.

Razlog za tako slab start Barcelone seveda leži v tem, da se prvi zvezdnik ekipe, Lionel Messi, komaj vrača po poškodbi ter da naj bi se Blaugrana letos bolj osredotočila na Ligo prvakov, kot na državno prvenstvo, toda tudi to ne opraviči tako slabe rezultate ekipe, ki je polna zvezdniških nogometašev.

Ekipa, ki je od nekdaj slovela po svoji napadalni in atraktivni igri, je že dve tekmi brez doseženega zadetka, prav tako pa so prvič po desetih letih na kar štirih zaporednih prvenstvenih tekmah prejeli več kot gol na tekmo. Krizi zaenkrat še ni videti konca...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice