Šport > Nogomet
1923 ogledov

Bizarno! Blestel pri Arsenalu, Barci in Chelseaju, zdaj okrepil drugoligaša

Cesc Fabregas Epa
Cesc Fabregas je najnovejša okrepitev italijanskega drugoligaša Coma.

Cesc Fabregas, ki je s špansko nogometno reprezentanco leta 2010 osvojil naslov svetovnega prvaka, leta 2008 in 2012 pa evropskega, bo igral v naslednjih dveh sezonah za italijanskega drugoligaša Como, je sporočila ekipa iz serie B.

Petintridesetletni Fabregas je reprezentančno kariero sklenil leta 2016. Doslej je igralec sredine igrišča od leta 2019 nastopal za Monaco, pred tem pa Arsenal, Barcelono in Chelsea. Italijanskega drugoligaša bo okrepil po zelo slabi sezoni, ko od septembra ni zaigral za prvo ekipo iz kneževine.

Nekdanj eden najboljših vezistov na svetu je sicer produkt slovite Barcelonine šole La Masie, ki pa je že pri 16 letih okrepil londonski Arsenal, pri katerem se je zelo kmalu prebil v prvo ekipo ter pri tem porušil kar nekaj klubskih rekordov.

V osmih sezonah je za klub iz severnega Londona zbral kar 303 nastope in 57 zadetkov, osvojil pa je en FA pokal in angleški superpokal, z ekipo pa je nastopil tudi v finalu Lige prvakov, kjer je moral priznati premoč ravno "svoji" Barceloni. Leta 2006 je prejel nagrado "Zlatega dečka" (Golden Boy) za najboljšega mladega nogometaša v Evropi.

Cesc Fabregas | Avtor: Profimedia Profimedia

Po odličnih predstavah pri Arsenalu pa se je leta 2011 vrnil v Barcelono, za katero je nastopal naslednja tri leta. V dresu Blaugrane je osvojil eno špansko prvenstvo, pokal, svetovno klubsko prvenstvo, evropski superpokal ter dva španska superpokala, na 151 tekmah pa je dosegel 42 zadetkov, potem ko je igral dosti ofenzivenjšo vlogo, kot pred tem pri Arsenalu.

Poleti leta 2014 se je vrnil v London, a tokrat nekoliko zahodneje, saj je okrepil Chelsea, kjer je ponovno dobil priložnost na svoji najljubši poziciji na sredini igrišča. Ponovno je kazal predstave, ki so ga krasile že pred leti, z Modrimi pa je tekom petih let, v katerih je na 198 tekmah dosegel 22 zadetkov in mnogo ključnih asistenc, osvojil dva angleška prvenstva, FA pokal, ligaški pokal ter Evropsko ligo.

Potem ko je njegova produktivnost nekoliko padla in ni bil več v glavnih načrtih Chelseaja, se je januarja 2019 pri skoraj 32 letih podal v kneževino Monako, kjer je okrepil tamkajšnjega francoskega prvoligaša Monaco. Za klub je tekom prvih dveh sezon in pol zbral 63 nastopov in 4 zadetke, medtem ko se v lanski sezoni nanj praktično ni več računalo, tako da je dres prve ekipe oblekel vsega petkrat, nastopati pa je moral celo za B ekipo, kar ga je na koncu prepričalo, da je čas za novo selitev.

Dvakratni evropski in enkratni svetovni prvak je tako v enem bolj čudnih prestopov okrepil italijanskega drugoligaša Como, ki je nazadnje nastopal v najelitnejši italijanski ligi Serie A v sezoni 2002/03, preden je v naslednjih letih doživel bankrot ter bil za nekaj časa celo izločen iz italijanskega profesionalnega nogometa. V ligo Serie B se je vrnil leta 2021.

V zavihku Bizarno preberite tudi ostale bizarne zgodbe, ki so se zgodile pri nas in po svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice