Šport > Nogomet
18543 ogledov

Čeferin z novimi bolečimi udarci za Rusijo

aleksander čeferin Profimedia
Ruski klubi tudi v prihodnji sezoni brez evropskih tekmovanj, ženske ostale brez nastopa na EP.

Evropska nogometna zveza (Uefa), ki ji predseduje Aleksander Čeferin, je danes sporočila, da ruski klubi tudi v prihodnji sezoni ne bodo smeli nastopati v ligi prvakov in preostalih evropskih tekmovanjih, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ruska ženska reprezentanca pa ne bo smela nastopiti na prihajajočem evropskem prvenstvu v Angliji.

Uefa je že 28. februarja, nekaj dni po začetku ruske invazije na Ukrajino, suspendirala vse ruske ekipe v tej sezoni evropskih tekmovanj, danes pa je po zasedanju razširila sklop kazni tudi za prihodnje tekmovalno obdboje.

"Ruski predstavniki ne bodo sodelovali v evropskih klubskih tekmovanjih prihodnjo sezono," se glasi kratka izjava za javnost Uefe. Čeprav se prepoved nastopanja nanaša na prihodnjo sezono, je Uefa dodala, da do nadaljnjega zaradi ruske invazije na Ukrajino ne bo razpravljala o povratku ruskih klubov v evropska klubska tekmovanja.

Uefa je potrdila, da ruska ženska reprezentanca ne bo nastopila na evropskem prvenstvu, ki bo med 6. in 31. julijem v Angliji. V skupini C jo bo nadomestila Portugalska, ki jo je Rusija premagala v dodatnih kvalifikacijah.

Moška reprezentanca pa ne bo sodelovala v naslednji izvedbi lige narodov v sezoni 2022/23. V ligi B bo v skupini 2 avtomatsko zasedla četrto mesto in izpadla v ligo nižje na zadnjem 16. mestu v ligi B.

Rusija | Avtor: Profimedia Profimedia

Ruska ženska reprezentanca aprila ni odigrala tekem kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Uefa bo vse prejšnje rezultate ruske ekipe razveljavila, skupina E pa se bo nadaljevala s petimi predstavniki. Prav tako ruska mlada reprezentanca ne bo sodelovala v nadaljevanju kvalifikacij za EP v skupini C. Tudi tam bodo rezultate mladih nogometašev razveljavili.

Dodatno se Ruska nogometna zveza ne bo smela potegovati za izvedbo evropskih prvenstev v letih 2028 in 2032. Tako v igri za EP leta 2028 ostajata Velika Britanija in Irska s skupno kandidaturo ter Turčija. Ta pa se z Italijo bori še za organizacijo prvenstva stare celine čez deset let.

Prepoved se nanaša tudi na vsa ostala klubska in reprezentančna tekmovanja v futsalu ter vsa tekmovanja v mlajših kategorijah za prihodnjo sezono.

"Izvršni odbor Uefe bo v pripravljenosti za sklicevanje naslednjih sestankov in sprejemanje nadaljnjih odločitev," so še zapisali pri Uefi.

 
Komentarjev 12
  • tablice_narocila 16:50 05.maj 2022.

    Edino pravilno, če trpijo ukrajinski športniki naj še ruski. Ne pozabite Edino tako se bodo ljudje uprli svojemu klavcu,če jim je že za ljudi v Ukrajini vseeno

  • Skias 08:30 03.maj 2022.

    Če že tako na veliko blokira Ruse naj blokira še druge kot naprimer Izrael ali pa bližje Nemce, Francoze, Angleže mu takoj pokažejo vrata. Če se izvršuje pritisk na njega pa naj to javno pove drugače je pa s takim ...prikaži več obnašanjem primitivec. Koliko vojn še vedno poteka pa nobenih sankcij proti njim. Aja NATO lahko!

  • h4ck3r 07:46 03.maj 2022.

    Kot vedno in vsepovsod meša šport s politiko. Očitno nas imajo vse za popolne b..., saj so jih vedno polna usta kako naj bi šport združeval in ne razdvajal. Bravo g.Čeferin, dokazali ste da niste nič drugačni od ostalih.

Sorodne novice