Šport > Nogomet
4071 ogledov

"Imeli so kamere in pištole, bal sem se za varnost"

cristiano ronaldo Epa
Portugalec je med letovanjem na Formenteri doživel travmatično izkušnjo.

Pred približno letom dni je v svetovnih medijih odjeknila novica o davčnih nečednostih Cristiana Ronalda, ki naj bi špansko državno blagajno prikrajšal kar za 14,7 milijona evrov. 

Portugalec je takrat odločno zanikal kakršne koli malverzacije in zatrdil, da je pri plačilu davkov vedno sledil navodilom svojih svetovalcev.

Trditve je podkrepil z humorno izjavo o pomanjkanju institucionalne izobrazbe: "Kako naj goljufam s šestimi razredi osnovne šole?" je spraševal španske tožilce.

Primer do danes še ni dočakal epiloga.

Pred finalnim obračunom Lige prvakov v Kijevi je superzvezdnik Reala razkril podrobnosti lanskega incidenta, ko je španska policija nenapovedano zmotila idilo njegove družine in temeljito prečesala njihovo jahto.

Neuradno naj bi bil obisk policije povezan z davčno utajo, uradno pa je šlo za pregled dokumentacije plovila.

"Na Formenteri je na tisoče čolnov, a policija se je s kamerami vkrcala na najmanjšega, na Ronaldovega. Ali smo mogoče morilci? Otrok je spal v kabini pod palubo in poslušal policiste. Vprašal sem jih, kaj se dogaja. Imeli so pištole. Kamere so bile usmerjene proti čolnu. Spraševal sem se, ali nas bodo ranili. Nisem iz kamna, seveda se me je dotaknilo. Kaj lahko narediš?" se spominja Portugalec, ki še vedno pričakuje miren razplet odmevne davčne afere.

"V življenju obstaja rešitev za vse, razen za smrt. Za vse drugo je mogoče poiskati rešitev. Vse skupaj je nepravično, a s tem je treba živeti. Španija lepo skrbi zame," je dodal.

Ronaldovo jahto so 12. julija lani preiskali pripadniki španske obmejne policije. Preiskava plovila, ki naj bi bila le rutinske narave, je trajala kar uro in pol. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice