Šport > Nogomet
271 ogledov

Legendarni nogometaš se bo lotil svojega prvega trenerskega posla

Cesc Fabregas Epa
Cesc Fabregas je prevzel svojo prvo trenersko vlogo.

Nekdanji španski nogometni reprezentant Cesc Fabgregas je danes sprejel prvo trenersko vlogo v karieri, potem ko je postal začasni trener italijanskega drugoligaša Coma. Kot so zapisali na spletni strani kluba iz Serie B, je 36-letni nekdanji nogometaš Chelseaja, Arsenala in Barcelone prevzel trenerski položaj, potem ko je Moreno Longo presenetljivo dobil nogo.

Sedeminštiridesetletni Longo slovesa ni pričakoval, saj je v prejšnjih treh krogih osvojil sedem od možnih devetih točk, po 12 krogih pa je klub z 21 točkami šesti in je na položaju, ki vodi v končnico za zapolnitev Serie A.

Cesc Fabregas | Avtor: Epa Epa

Fabregas bo prvič v karieri samostojno vodil prvo člansko ekipo nekega moštva, saj je doslej vodil le mlado ekipo Coma. Katalonec je sicer poleti 2022 postal eden od manjšinskih lastnikov Coma, hkrati pa je pri tem klubu tudi končal svojo aktivno kariero. Za njim je v klub vložil tudi njegov nekdanji soigralec iz Arsenala, Francoz Thierry Henry.

Kot so objavili na klubski spletni strani, bo Fabregas ekipo vodil le začasno. "Upamo, da bo nov trener imenovan v bližnji prihodnosti," piše v sporočilu kluba, ki je bil ustanovljen leta 1907 in igra v Serie B od leta 2021.

Cesc Fabregas | Avtor: Epa Epa

Leta 2002/03 je klub nazadnje nastopal v Serie A, v kateri je svoji zgodovini sicer igral kar 13 sezon, najboljšo uvrstitev pa je dosegel leta 1950, ko je osvojil šesto mesto. Minulo sezono je Como v Serie B končal na 13. mestu.

Predsednik kluba je legendarni kapetan Chelseaja Dennis Wise, izmed bolj znanih evropskih igralcev pa trenutno klubske barve brani nekdanji Milanov napadalec in italijanski reprezentant Patrick Cutrone, v nedavni preteklosti pa sta za klub igrala tudi velika zvezdnika Serie A Nicolo Barella in Matteo Pessina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice