Šport > Nogomet
4203 ogledov

Poslovila se je nemška nogometna ikona

Rudi Gutendorf Reševalni pas/Twitter
Preminil je legendarni nemški nogometni strokovnjak, ki je tekom svoje kariere vodil neverjetnih 52 ekip.

Rudi Gutendorf, nogometni trener, ki ima svoje mesto celo v Guinessovi knjigi rekordov, je preminil v 94. letu starosti.

Nemški nogometni strokovnjak, ki se je rodil leta 1926 v Koblenzu, je pol stoletja preživel v vlogi nogometnega trenerja. Po končani igralski karieri leta 1955 je namreč začel s svojo trenersko kariero, tekom katere je vodil 55 različnih ekip, iz 32 različnih držav, s 5 različnih kontinentov, s čimer je postal svetovni rekorder.

Gutendorf je med drugim treniral takšne nemške velikane, kot so Stuttgart, Schalke, HSV in Hertha, medtem ko je vodil tudi kar 18 različnih reprezentanc, izmed katerih izstopajo Avstralija, Gana, Čile, Bolivija, Venezuela...

Zaradi svojega načina dela je dobil vzdevek "Neutrudljivi", svojo kariero pa je zaključil leta 2003 v Samoi. Nemška nogometna zveza pa ga je ob koncu športne poti imenovala za "neponovljivega ambasadorja nemškega nogometa".

"Izgubili smo osebo, ki nam je s svojo pozitivno energijo ter velikim srcem obogatila vsak dan," je ob slovesu od legendarnega trenerja izjavil podpredsednik Nemške nogometne zveze, Rainer Koch.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice