Šport
12163 ogledov

Nova blamaža OP Avstralije, brez nastopa tudi določeni dvakrat cepljeni igralci

Novak Đoković Profimedia
Glede udeležbe teniških igralcev in igralk na OP Avstralije se je pojavila še nova težava, saj Avstralci ne priznavajo ruskega cepiva.

Direktor OP Avstralije Craig Tiley je znova v središču pozornosti, saj ne le, da ne bodo na turnirju mogli nastopiti vsi teniški igralci, ki še niso dvakrat cepljeni, temveč tudi tisti, ki so cepljeni z ruskim cepivom, katerega avstralske oblasti ne priznavajo.

Nekateri igralci, ki so sicer že dvakrat cepljeni, so bili tako manj kot mesec dni pred turnirjem prisiljeni odpovedati svoj nastop.

Še vedno pa ni znana usoda najboljšega igralca na svetu Novaka Đokovića, ki bi si sicer želel nastopiti na turnirju, a obenem ne želi sporočiti podatka, če je cepljen, saj naj bi to bila izbira vsakega posameznika.

Srb tako še vedno ni javno sporočil svoje odločitve, če se bo znova pojavil v Avstraliji ter lovil še zgodovinsko okroglo deseto zmago.

Rafael Nadal Abu Dabi Dva bregova Šport Nadal o Đokoviću: "Če zdravniki svetujejo cepljenje, zakaj bi bil proti?"

Je pa Tiley zdaj stopil v bran Đokoviću, saj so se v medijih pojavila številna ugibanja, da naj bi Đoković na vsak način iskal luknjo v zakonu ter zdravniško potrdilo, ki bi mu omogočalo, da bi kot "medicinska izjema" vseeno necepljen vstopil v državo.

"To ni bilo pošteno do Novaka," je bil Tiley besen na novinarje. "Novak je zgolj izjavil, da so njegove zdravstvene informacije privatna zadeva in da so povsem zaupne. In glede tega ima absolutno prav," je poudaril Tiley, ki je prepričan, da Đoković ni iskal kakšnih lukenj v pravilih.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Tellsbella
    Tellsbella 00:17 21.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice