Šport
1984 ogledov

Nove obtožbe na Armstrongov račun, priloženi video dokazi

Lance Armstrong Profimedia
Ameriškemu kolesarskemu zvezdniku so odvzeli vse zmage od leta 1999 naprej.

Nekdanjemu ameriškemu kolesarju Lanceu Armstrongu so dokazali, da si je med sicer uspešno kariero pomagal z nedovoljenimi poživili, zdaj pa so vse glasnejše tudi obtožbe, da je zmage dosegal tudi s pomočjo tehnološkega dopinga. Jean-Pierre Verdy, nekdanji šef francoskega boja proti dopingu, je Armstronga obtožil uporabe motorjev na svojem kolesu.

Primož Roglič Brez dlake na jeziku Šport Legenda: "Vse bi morali odpustiti! Direktorje, kolesarje, tudi Rogliča!"

Njegove obtožbe, ki jih je izrekel na francoski televiziji Stade 2, je s slikami na družbenih medijih, te kažejo Armstronga, kako z roko sega pod sedež in domnevno aktivira motor, podkrepil nekdanji kolesar in trener Antoine Vayer.

"Še vedno imam v glavi podobe gorske etape na Touru, ko so že vsi utrujeni, Armstrong pa se mirno odpelje naprej, kot da bi se etapa šele začela. Po etapi sem poklical strokovnjake in vsi so se čudili, kako je to mogoče. Nekaj je bilo narobe, taka predstava ni bila možna, čeprav mu je pomagal Epo. Verjamem, da ga je poganjal motor," je Verdyjeve besede za Stade 2 povzela spletna stran španskega dnevnika Marca.

Armstrong, ki je tudi priznal zlorabo prepovedanih sredstev, je sicer na sloviti dirki po Franciji zmagal sedemkrat, a so mu vse zmage nato odvzeli, črtali pa tudi vse njegove rezultate od leta 1999 naprej.

Primož Roglič in David Gaudu Šampiona Šport S to prelepo potezo sta Roglič in mladi Francoz navdušila ves svet
Komentarjev 2
  • miha.z 10:38 12.april 2021.

    Armstrong je živa legenda, takrat je bil najboljši med enakimi.

  • mph 15:51 11.april 2021.

    Meni bolj izgleda kot, da se popraska po riti, prsti so daleč od sedeža, vsaj na eni se bolj razločno vidi. Bi človek ne glede na časovno razdaljo vseeno pričakoval boljše posnetke, upočasnjen prikaz, ...

Sorodne novice