Šport
3260 ogledov

Primož ponosno razkazoval novo baretko

Primož Roglič Epa
Primož Roglič ni skrival svojega zadovoljstva po zmagi na Dirki po Baskiji.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je s skupno zmago na Dirki po Baskiji slavil še svojo 13. zmago na večdnevnih etapnih dirkah ter svojo drugo na Dirki po Baskiji.

Do zmage je tokrat prišel s spektakularnim napadom več kot 60 kilometrov pred ciljem, s katerim je presenetil ekipo UAE Team Emirates ter njuna glavna aduta, Tadeja Pogačarja in Brnadona McNultyja.

Primož Roglič Dirka po Baskiji Šport Roglič z vožnjo za anale strl vse konkurente in dosegel epsko zmago!

Roglič je najprej nepričakovano napadel na spustu s prelaza Elousa-Gorla, svoje nasprotnike pa dokončno strl že na petem izmed sedmih klancev, ko je silovito potegnil na vzponu na Krabelin. McNulty je bil tu že dokončno zlomljen, medtem ko se je Pogačar, ki je dolgo časa pomagal mlademu Američanu, lahko le še boril za skupno tretje mesto.

Rogličeva skupna zmaga je bila celo tako prepričljiva, da je v samem cilju lahko prepustil zmago mlademu tekmecu Davidu Gauduju, medtem ko je sam pobral glavno nagrado - zmago v skupnem seštevku. Slavje se je lahko pričelo!

"To je pravo dirkanje. Vedel sem, da bo etapa kratka in sladka. Lahko bi imeli sicer dolgočasnih 100 km pred tem, a ob takšni trasi z zahtevnimi vzponi za kaj takega ni potrebe. Bilo je zelo težko, ampak uspelo nam je in zelo sem zadovoljen," je sprva dejal ponosni lastnik baskovske baretke, ki jo je razkazoval v prvi izjavi za organizatorja dirke.

"Vedno rad povem, da mi je dirkanje v Baskiji všeč, saj gre za zelo zahtevno preizkušnjo. Zabaval sem se od prvega dne. Že na začetku sem dosegel svoje z etapno zmago in večkrat poudaril, da smo tu z mlado ekipo. Vseeno vidite, da so fantje zelo močni. Za nami je lep teden," je še sklenil končni zmagovalec dirke po Baskiji.

Nekaj tednov po smoli v Franciji je tako le prišel do 13. zmage na večdnevnih dirkah, s čimer je med aktivnimi kolesarji na četrtem mestu. Pred njim so le Španec Alejandro Valverde (24), Britanec Chris Froome (17) in Kolumbijec Nairo Quintana (16).

Primož Roglič in David Gaudu Šampiona Šport S to prelepo potezo sta Roglič in mladi Francoz navdušila ves svet

V skupnem seštevku je drugo mesto mesto tokrat pripadlo Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma), ki je na koncu zaostal 52 sekund, tretji pa je bil Pogačar, potem ko je moral v drugi skupini večino časa sam narekovati ritem in slediti Rogličevi skupini. V etapi je 22-letnik s Klanca pri Komendi zasedel peto mesto, za Rogličem pa v razvrstitvi zaostal 1:07 minute.

Po etapi je bil pričakovano malce razočaran. "Pričakovali smo drugačen razplet. Nadzorovali smo glavnino, po napadu Astane na spustu pa smo izgubili nekaj položajev, zaradi enega od kolesarjev Ineos Grenadiers pa se je naredila še razlika do skupine pred nami, ki je nismo mogli pokriti," je trenutek preloma ocenil mladi slovenski as.

"Na najtežjem in najbolj strmem delu smo izgubili še McNultyja, saj mu takšni vzponi niso pisani na kožo, tako da sem se v zadnjih 40, 50 km boril za tretje mesto. Malce frustrirajoče je, ko se odpre prednost. Ampak to je kolesarstvo. Zdaj ne moremo kaj spremeniti. Na vrhu vzpona smo bili v odličnem položaju in če potem izgubiš nekaj časa, je to težko nadoknaditi. Niti nima smisla, da bi tvegali glavo na zahtevnem spustu. Žal se ni izšlo, borili smo se po najboljših močeh," je sklenil Pogačar.

Za oba najboljša slovenska kolesarja sledi krajši premor pred ardenskimi klasikami. Roglič bo predvidoma nastopil na dirki Amstel Gold (18. april), oba pa bosta nato tekmovala še na valonski puščici (21. april) in tretjem spomeniku sezone, Liege - Bastogne - Liege (25. april). Kisovčan bo tam branil lansko zmago, Pogačar pa tretje mesto.

Primož Roglič Brez dlake na jeziku Šport Legenda: "Vse bi morali odpustiti! Direktorje, kolesarje, tudi Rogliča!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice