Šport > Kolesarstvo
1408 ogledov

Pogačar: To bo "super razburljivo"

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar je z nasmehom na obrazu pospremil predstavitev trase dirke po Franciji 2024.

Najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar je v sredo z nasmehom pospremil predstavitev trase dirke po Franciji prihodnje leto. Kot je za francoski športni dnevnik L'Equipe izjavil 25-letni Slovenec, ki ta čas uživa v zasluženem oddihu, se je ob profilih etap moral nasmehniti.

Predstavitev Toura 2024 Spektakularno! Šport Tour 2024: Makadam, zadnji dan kronometer, zaključek dirke prvič izven Pariza

Zmagovalec francoske pentlje v letih 2020 in 2021, ki je tako lansko kot predlansko dirko po Franciji končal na drugem mestu, je za L'Equipe ocenil, da izvedba 2024 veliko obeta. "Trasa je prijetna. Prvi teden mi je zelo všeč, malo težji kot prejšnja leta. Od začetka Toura bo treba biti v dobri formi. Višinska razlika, cilji za sprinterje, dva kronometra, kar je super razburljivo," je dejal prvi zvezdnik ekipe UAE Emirates.

Kot je dodal, se mu gorske etape ni zdijo nič posebnega glede na prejšnje izvedbe Toura. "Gorske etape so dokaj običajne, nič nenavadnega, ampak meni se zdijo res dobre. Zlasti zadnje tri etape bodo odločilne. Menim, da se bo tam odločala dirka," je dodal Pogačar.

Jonas Vingegaard Pisana na kožo Šport Vingegaard je komentiral traso, je to slaba novica za Slovenca?

"Ne gre za klasičen konec Toura, zadnji trije dnevi so super težki, brez Elizejskih poljan, ki so običajno rezervirane za sprinterje. Tudi kronometer med Monakom in Nico (21., zadnja etapa, op. p) je zelo zanimiv, zelo se ga veselim, vendar bo treba imeti dobre noge za zmago. Preživeti Tour na cestah, kjer treniram večino leta, bo nekaj posebnega," je razkril za L'Equipe.

"Ko sem videl profile etap, sem se moral nasmehniti. Ta dirka po Franciji deluje zelo obetavno!" je sklenil slovenski šampion.

Tadej Pogačar SRAMOTA! Šport Kakšna kraja! Pogačarja okradli nagrade za kolesarja leta

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice