Šport > Zimski športi
69399 ogledov

Hrgota razložil pravi razlog, zakaj na zadnji tekmi ni vodil naših orlov

Planica 2024, Robert Hrgota Saša Despot
Slovenija je sezono zaključila s še enimi stopničkami, pa čeprav so se naši orli morali za eno tekmo znajti brez svojega poveljnika Roberta Hrgote.

Sezona svetovnega pokala smučarskih skokov se je z nedeljskim velikim finalom sezone v Planici tudi uradno zaključila. Za konec je še svoje tretje stopničke sezone dosegel Domen Prevc, ki je stopil na drugo stopničko, pa čeprav se je na zadnji tekmi sezone moral znajti brez glavnega trenerja Roberta Hrgote, ki je imel tokrat drugačno funkcijo.

"Tokrat sem skrbel za opremo, za smuči, za torbe, da so fantje imeli po skoku vse pri sebi. Pred skokom so mi dali vso to opremo, da sem jo prinesel v iztek. Najlažje delo na svetu. Do tega je prišlo, ker se naš fizioterapevt poslavlja, zato sva prvo serijo zamenjala vlogi in je on mahal našim fantom," nam je razlog za odsotnost na trenerskem mestu pojasnil Hrgota.

Planica 2024, Robert Hrgota | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"On pravi, da je moje delo najlažje, jaz pravim, da je njegovo. To se morava še dogovoriti. V drugo serijo pa je fante pospremil Gašper Vodan, na koncu pa sta Jani Grilc in Matjaž Polak pomahala ob Petrovem zadnjem skoku v karieri," je še pojasnil glavni trener slovenske moške reprezentance, ki je na prav poseben dan svojo funkcijo prepustil tudi preostalim članom slovenske ekipe.

Dan pa ni bil poseben zgolj zato, ker se je zaključila še ena sezona, temveč tudi zaradi zadnjega poleta Petra Prevca, ki je v domači Planici končal veličastno kariero. Po koncu tekme se je tako v izteku letalnice odvil poseben program z naslovom "Hvala, Peter", ki ni pustil ravnodušnega niti Hrgote.

Planica 2024, Robert Hrgota | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Ceremonijo sem, tako kot večina naše ekipe, preživel s solzami v očeh. Ko so se začeli vrteti posnetki Petrovih skokov, smo verjetno vsi dojeli, da zdaj je pa res konec. Lep dogodek, lepa Planica, lep zaključek, to je to."

Za slovenskimi smučarskimi skakalci je tako še ena vrhunska sezona. "Mislim, da je bila sezona dobra. Drugi smo bili v pokalu narodov. Verjamem, da če ne bi bil Anže Lanišek poškodovan, bi se lahko boril za uvrstitev med najboljše tri. Pet fantov je končalo sezono med najboljših 15, imamo pet različnih fantov z zmago. Ubranili smo naslov svetovnih prvakov na ekipni tekmi v poletih, Timi Zajc je bil tretji. Dobra sezona."

Planica 2024, Robert Hrgota | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Na koncu so bili od naših fantov boljši le Avstrijci, ki so v letošnji sezoni resnično dominirali. Na koncu se je v dolini pod Poncami kar štirikrat vrtela avstrijska himna - za zmago na tekmi Daniela Huberja, Huberjev mali kristalni globus v poletih, zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala Stefana Krafta in zmago v pokalu narodov.

"Po današnjem dnevu znam njihovo himno že na pamet, tolikokrat sem jo slišal. Ampak zasluženo. Premagali so nas na vseh frontah. Fantje pravijo, da smo bili z drugim mestom prvi poražneci, toda meni je bilo v veselje, da smo bili v igri, da smo bili zraven, da nismo capljali za njimi. Še zmeraj imamo tako lahko en cilj za prihodnjo sezono," je zaključil trofejni slovenski trener.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • munja 11:40 26.marec 2024.

    Vse čestitke Robert Hrgota ter srečno in uspešno v novo sezono!

Sorodne novice