Nemški zvezdnik: "Slovenija je pravo darilo odbojki!"

Foto: Volleyballworld
Foto: Volleyballworld
Nemški odbojkarji so sicer razočarani nad svojim zgodnjim slovesom s svetovnega prvenstva, a so si enotni, da je bila Slovenija boljša ter da je za odbojko dobro, da se naša reprezentanca ob takšnih navijačih prebije čim dlje.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila v četrtfinale svetovnega prvenstva. V osmini finala je v Ljubljani po novi odlični predstavi še drugič v nekaj dnevih premagala Nemčijo, tokrat je zmagala s 3:1, tekma pa je bila nekoliko bolj izenačena kot prva. Tekmec je pokazal precej boljšo igro kot v torek. Tokratni obračun so bolje začeli kot prvi, nato tudi dobili tretji niz, toda v četrtem so domači, ki so imeli na svoji strani polno in glasno dvorano, postavili stvari na svoje mesto in unovčili prednost v kakovosti.

"Kaj vam ni jasno?" Cretu po tekmi besen: "Kaj mislite, da bomo zmagovali kar s 3:0?"

"Tokrat smo zagotovo videli boljšo Nemčijo, kot zadnjič. V pripravah na prvenstvo smo imeli tudi nekaj težav s poškodbo našega korektorja. Tako smo imeli na tem turnirju veliko težav pri iskanju pravega ritma in pripravah na tako težavne tekme. Nismo imeli veliko časa, da bi se privadili na to, kar je bilo očitno tudi na igrišču, saj so se pojavile situacije, ko sploh nismo vedeli, kaj počnemo. Zdaj ravno na zadnji tekmi je bilo vse skupaj že precej bolje, ampak to je nepomembno, saj je turnir za nas končan," je težave na letošnjem prvenstvu po tekmi s Slovenijo opisal Moritz Karlitzek, ki je tokrat dosegel 14 točk ter bil drugi najuspešnejši Nemec.

Foto: Volleyballworld Nemška odbojkarska reprezentanca

"Saj mogoče cel turnir niti ni bil tako slab. V skupini smo imeli olimpijske prvake, proti katerim smo bili zelo blizu, dvakrat smo naleteli na domačine prvenstva. Toda ko izgubiš in se posloviš že v osmini finala, vseeno ne moreš biti zadovoljen," je nadaljeval igralec, ki je do sedaj igral v Nemčiji, Italiji in Franciji (v novi sezoni se seli tudi na Poljsko), a vseeno takšnega vzdušja, kot je bilo na obeh tekmah proti Sloveniji v Stožicah, še ni doživel. "Le kdo bi lahko pričakoval kaj takega, oziroma bil navajen igrati v takem vzdušju? Nisem še doživel tekme s tako številnimi ter predvsem glasnimi navijači. Bilo je fantastično" je bil navdušen nad stožiškim peklom letos najboljši sprejemalec francoske lige.

Nemčija je tako v zadnjih petih dneh kar dvkrat igrala s Slovenijo, ki je bila na obeh tekmah prepričljivo boljša. "Mislim, da bi to lahko bilo zelo uspešno prvenstvo za Slovence. Doma, pred svojimi navijači, so zelo močni in kdo ve, kdo jih lahko ustavi," je zaključil Karlitzek, medtem ko se je pogovoru pridružil najboljši podajalec svetovnega prvenstva 2014, Lukas Kampa.

Ni se zadrževal Nemški zvezdnik besen po porazu s Slovenijo: "Povem vam, kdo je glavni krivec!"

"Tokrat smo bili bližje, ampak zame to ne šteje nič, saj smo na koncu vseeno izgubili s 3:1 in se poslovili od prvenstva. Mogoče smo bili nekoliko bližje, ampak še vedno zapravljamo preveč priložnosti, da bi sploh imeli možnost dobiti takšno tekmo. Zato smo tako hitro končali," je zaključil Kampa, ki je bil od Georgu Grozerju in Denisu Kaliberdi eden izmed stebrov nemške igre v zadnjem desetletju, tokrat pa se je moral znajti brez svojih dveh izjemnih soigralcev.

Foto: Volleyballworld Nemška odbojkarska reprezentanca

"Kljub temu, da ju ni več zraven, nisem zadovoljen z našimi predstavami. Predvsem zato, ker vem, da bi morali igrati bolje, da smo premagali sami sebe. Če bi trpeli zgolj zato, ker nasprotnik dobro napada in pritiska s servisom, ne bi imel pripomb. To pač moraš na tem nivoju sprejeti. Če pa izgubiš, ker je tvoj blok dosti preslab, da bi lahko sledil takšnim ekipam, če si s servisom ustvariš odlično priložnost, a potem ne uspeš sestaviti dobrega trojnega bloka, potem si si kriv sam in boš težko igral proti tako dobrim ekipam."

Tudi Kampa pa je po dveh dvobojih s Slovenijo ocenil, da imajo letos naši odbojkarji vse možnosti za zelo lep uspeh, predvsem pa je navdušen nad vzdušjem, ki ga iz dneva v dan pričarajo Stožice. "Slovenija igra zelo dobro, zagotovo si zasluži svoje mesto v četrtfinalu. Želim ji vso srečo. Vesel sem, da bo lahko še eno tekmo igrala pred takšnim občinstvom. Iz tega vidika je naravnost fantastično, da je Slovenija še naprej v igri, saj svetu pošilja neverjetno reklamo za naš šport. Je pravo darilo odbojki!" je zaključil eden najboljših odbojkarjev sveta.

Pred osmino finala "Najbolj sem vesel, če mi sploh ni treba vstopiti v igro ..." Selektor pojasnil Cretu: "Vinčića nisem zamenjal, ker bi igral slabo. Zamenjal sem ga, ker..." "Dobrodošli v pekel" "Vsem sem napovedal suvereno zmago s 3:0!" SP v Stožicah Za Slovenijo navijal tudi svetovni prvak: "Tu je še huje kot v Planici!" Po menjavi Vinčić razkril, kaj se je dogajalo med njim in selektorjem po tekmi s Francijo Francoski selektor Giani: "Stvar je bila odločena. Zato je Slovenija izgubila peti set..." SP v odbojki Slovenska odbojkarska legenda: "To pa našim fantom zavidam!" Šokiran nad Slovenci Poveljnik francoske igre navdušen: "Resnična zmagovalka je bila..." Olimpijska prvakinja Za naše na tekmi navijala tudi športna superzvezdnica: "Tudi če ti ne uspe..." SP v Stožicah Veliki slovenski osmoljenec: "Fantom sem povedal, kaj se je zgodilo" Cretu presenečen Kakšne besede novega slovenskega selektorja: "Tu je še huje kot na Poljskem!" Najboljši na svetu Noro, kaj je o tekmi s Slovenijo povedal veliki francoski zvezdnik

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.