Magazin > VIP
35983 ogledov

Gal Gjurin: "Spletni koncerti so kot sek* s petmi kondomi"

Gal Gjurin Instagram
Naš priljubljeni glasbenik se je iz Kanade vrnil v Slovenijo, kjer bo preživel poletje, hrepeni namreč po mediteranskem morju, ki ga ni videl že dve leti.

Marsikdo ne ve, da ima Gal po mami kanadske korenine in da družina že celo življenje živi na dveh koncih sveta, v Torontu, Oshawi, in v Ljubljani. Gal, ki je sicer shodil v Kansasu v ZDA, poletje letos preživlja v Sloveniji, kjer bo s skladbo Zvezda v duetu z mlado pevko in avtorico Manco Fekonja sodeloval tudi na Festivalu morja in sonca – MMS, s koncertno ekipo pa se odpravlja na poletno turnejo, a na največ 15 koncertov, saj zelo hrepeni po morskih počitnicah, ki jih je lani preskočil. "V Kanadi imamo jezerska poletja, saj je morje predaleč in tudi prehladno za kopanje, tako da si letos zelo želim Mediterana, jeseni pa se vračam v Kanado, saj moram obrati jablano za hišo, ki bo letos bogato obrodila, hkrati pa natiskati novi kanadski album C na fizične nosilce zvoka za ameriški trg. Evropska izdaja albuma C pa izide že 1. julija 2021," pravi glasbenik, ki v zadnjem času uporablja tudi srednje ime, George.

Galu Georgeu je bila glasba položena že v zibelko. Njegova mati in oče sta se spoznala med očetovim študijem angleščine v Ljubljani, ona kot kanadski "native speaker", oče kot angleški jezikovni entuziast. Mama slovi po svojem lepem glasu, a raje slika, kakor poje, oče pa je v mladih letih igral harmoniko, ki jo je dobil za plačilo za glavno vlogo Kekca v prvem barvnem slovenskem filmu Srečno, Kekec. To harmoniko Gal še danes uporablja. Gal je že pri rosnih 6 slutil, da bo glasba njegov kruh, začel je s klavirjem – a brez trdega dela ne gre, po 20 letih kariere zdaj pripravlja že svoj 18. avtorski album. In čeprav so za glasbenike časi trenutno zelo težki, v bližnjice ne verjame, zato ni pristaš spletnih koncertov. "Glasbeništvo je težak kruh, a tega spletnega 'sranja' res nočem delati. Koncert je doživetje v živo, kemija med tabo in publiko, koronski spletni koncerti pa so kot seks s petimi kondomi. Raje ohranjam dostojanstvo," še dodaja.  

Komentarjev 13
  • lara4 01:16 14.junij 2021.

    Delomrznež - fuj. Izgini v Kanado in tam ostani!

  • Detel5ica 17:21 13.junij 2021.

    Saj večina teh glasbenikov vleče tudi socialo. Koncertirajo veliko v gotovini. Zurk ne manjka, imajo se fajn, da bi se dokazali tudi v tujini, je za njih "prenaporno"

  • Avatar @narhist
    @narhist 13:22 13.junij 2021.

    No, če znese, da se zapelje v Kanado obrat jablano za hišo...

Sorodne novice