Magazin > VIP
6054 ogledov

Jasna Kuljaj: "Vse to delam izključno zaradi prisotnosti kamer"

Nova zvezda Slovenije Planet TV
Ko se usedeš na kavč z Jasno Kuljaj, Oriano Girotto in Katayo, ti je lahko takoj jasno, da bo jutri deževalo. In ni samo deževalo, prejšnji petek je lilo kot iz škafa.

Jezična voditeljica Jasna Kuljaj je srčica komentatorskih oddaj in tega talenta ji nihče ne more oporekati. Edini minus vedno simpatične in duhovite temnolaske je ta, da res redko prideš do besede, pa tudi če si v vlogi izpraševalca. Kaj so Jasna in njeni mični sovoditeljici Kataya in Oriana Girotto, ki je v medijih že več kot 20 let, povedale o televiziji prijetnega kramljanja in o tem, ali se zavedajo, da so seks simboli slovenske televizije …

Vse ste že veliko let v medijih. V tem svetu so tako lepe kot grde stvari, kaj pa je tisto, kar vas vedno znova potegne pod žaromete in pred kamero?

Kataya: Jaz sem od 19. leta, torej 13 let.
Oriana: Jaz pa že 23 (smeh).
Jasna: Od kdaj pa vas medije zanimajo lepe stvari? Šokirali ste me, nisem pričakovala, da boste intervju začeli prav s tem. Me smo že dobro ogrete in to mehčanje ter pogovor o lepih stvareh je popolnoma odveč, po moje. Kaj je lepo? Meni osebno je lepo to, da je to kar počnem v skladu z mojo osebno naravo. Torej mi to ne predstavlja velikega napora. Tako psihičnega, kot, priznajmo si, tudi fizičnega, če smo ravno udobno nameščeni na foteljih.
Kataya: Pa še lepo izgledamo, a ne?
Jasna: Je dodala gospa na moji levi in s tem se tudi strinjam.

V bistvu bi to lahko počeli tudi doma na kavču, gledali tv in klepetali, pa to počnete pred kamero in za denar?

Jasna: V bistvu bi bil to dober apel na odgovorne. Lahko bi mi delo voditeljice res olajšali še do te mere, da bi kamere in maskerje pripeljali kar domov in mi še iz bajte ne bi bilo treba iti. Tako pa bi bil ta posel lahko še lepši, kot je, če že pretiravamo in sanjarimo.
Oriana: Ampak sedaj bodo bralci mislil, da je to posel, ki ga opraviš tako malo sproti in da to itak ni nič. Realno je, da za tem stoji neko delo. Je nekdo, ki to zna narediti in nekdo, ki tega ne zna narediti in priča tega so bili tudi vsi igralci, ki so bili poklicani, naj vodijo prireditve ali določene oddaje, pa so popušili. Čeprav so igralci, ampak ni bilo dobro. Moraš biti rojen za to in imeti nekaj v sebi.
Kataya: Jasna je naravni talent.
Jasna: Ori je konkretno omenila ravno igralce in se na to lahko odzovem. Igralec je sam po sebi umetnik, umetnik pa nikoli ni bil nekdo, ki bi ga intenzivno zanimalo vse okoli njega. Umetnik je bolj usmerjen vase, v svojo umetnost. Voditelj pa mora biti nekdo, ki ga že po naravi zanimajo drugi ljudje. Mora biti zvedav, ne more imeti samo sebe na nekem piedestalu. Voditelj povezuje oddaje in prireditve, kjer se dogajajo taki in drugačni šoki in tukaj ti neki scenarij ne pomaga prav dosti. Smo pa tudi me obdane z bobni, tako da bi se sedaj delala, kako samo improviziramo, ne bi bilo realno.

Celo sestanke imate, na katerih si že pred oddajo poveste, kaj boste povedale pred kamero.

Jasna: Za moj okus je tega premalo. Če bi bil to idealen svet, bi jaz zahtevala vsakodnevne sestanke. Tako kot smo delali oddajo Na zdravje!, ko nas je imel Potrebuješ vsak dan zbrane in smo tuhtali, kaj bomo delali. Tukaj žal to ni možno, ker ima kolegica redno službo z osemurnim delavnikom pri Slovenskih železnicah in je to idejo zavrnila že v začetku. Že ta sestanek, ki si ga omenila, da se za dvajset minut lahko sestanemo tik pred oddajo, že to je luksuz. Tako da samo malo na kratko izmenjamo bistvene informacije.

Se pravi le ni tako, kot si marsikdo to predstavlja, da se usedete pred kamero in povsem nepripravljene razpravljate o šovu?

Oriana:
Vzame nam nekaj ur časa doma, da si ogledamo nezmontirane verzije. Ker smo ženske, pa je potrebno tudi paziti, kako izgledamo, drugače te hitro skritizirajo.
Kataya: Kremice vsak dan, veš koliko je tega dela?

No, pa saj ste verjetno urejene tudi sicer?

Oriana: Zaradi oddaje moraš biti še posebno pozoren na izbor oblačil. Ker nismo v Hollywoodu, da bi si za vsako oddajo kupil novo obleko. 
Jasna: Jaz se uredim izključno zaradi oddaje, zaradi deca ali da bom sama sebi všeč, zagotovo ne.  V resnici se mi ne da ukvarjati z depilacijo in lakiranjem nohtov. Vse to delam izključno zaradi prisotnosti kamer. 

Kaj potem, se pred izbranca postavite kar v babičinih spodnjicah?

Jasna: Da, to je to, on je s tem zadovoljen in srečen. Priznam, da ne utegnem ali pa si ne znam organizirati časa. 

Ampak vse tri veljate za seks bombe naših televizijskih programov, pa se počutite tako tudi same?

Kataya: Jaz sama sebi rečem, da sem vedno čudovita. Tudi Timu rečem, da sem. Edino zjutraj, ko imam še malo zaspančkov, takrat se pač malo uredim in si spet rečem, da sem še vedno čudovita. Vedno sem čudovita.
Jasna: Jaz ne bom rekla, da se zjutraj zbudim čisto grozna. Moj je srečen in zadovoljen. Nisem ena tistih žensk, ki se morajo narisati, da izgledajo. Imam lepo kožo in lepe lase in to že veliko naredi ženski, tudi če ni čisto narisana. Pudra pa sploh ne uporabljam. Če  ni treba iti pred kamero, si teh por nikoli ne bom mašila. In tudi visoke pete si sezujem še preden grem ven iz tega studia. 

Se pravi ste seksi sama sebi tudi brez vse maske?

Jasna: Pa boste spet obrnili moj stavek 'Jasna je seksi sama sebi' in spet bo spodaj: krava, koza, pras***, ne bi je niti s štapičem (s palico op.a). 
Kataya: Potem pa pogledaš njihove žene doma, se pa zamisliš.
Jasna: Ja, seveda, ne?
Oriana: Jaz pa prva stvar, ko zjutraj vstanem, se narišem. To je moja navada. Drug pristop. Nikoli ne grem ven nenaličena, niti v trgovino. 
Jasna: Ja, ni dala poti svoji umetniški žilici v slikarstvu in to potem izrazi vsako jutro. Verjetno gre za to. Sicer je pa ona Italijanka.

Pa za svoje moške, se uredite, date posebnega kaj nase?

Oriana: Jaz imam vse že gor (smeh).
Jasna: Jaz sem tudi enkrat dala nekaj gor, pa je rekel, kaj je sedaj to, a greš kar obuta v posteljo? In takrat sem ugotovila, obuta samo še pred kamere. Ne šteka. Moj je res skromen in meni je to všeč. Vem pa, da obstajajo moški, ki svoji težijo, da imajo tri vreče nekega perila in še nikoli ni dosti. 
Kataya: Da ti ne bo ušel s kakšno navijačico. 

Vse tri imate mlajše izbrance, je mlajše res slajše? 

Jasna: Mlajši so, vsaj po mojih izkušnjah, skromni in hitro zadovoljni.
Kataya: Ker so starejši deci že vse videli in so že vsega naveličani. Če ne bi imela Tima, ali naj si najdem isto starega ločenca z majhnim otrokom, tega ne bom gledala, oprostite. Kateri pa je pri 32 še neporočen razen mene?
Oriana: Moj mlajši in njen mlajši sta 20 let razlike.
Jasna: Vsekakor pa lahko narediš primerjavo med mlajšim in starejšim, to pa lahko. Če kdo, lahko ti.
Oriana: Ni razlike. Važna je oseba. Treba je izbrati posebne ljudi.

Komentarjev 1
  • Doroteja 11:22 07.september 2018.

    Simpatičen intervju in simpatične sogovornice - zrele, iskrene, pametne in duhovite.

Sorodne novice