Magazin > VIP
31976 ogledov

Natalija Gros: "Če bi lahko imela eno željo, bi si zaželela …"

natalija gros Anže Petkovšek
Plezalka plesalka. Predvsem pa oseba, ki je najprej skozi življenje lahkotno plezala, se nato povzpela čez največje trnje, ki ti jih lahko zaseje življenje, a ni odnehala in nov smisel našla tudi v plesu.

Če že ne smisel, pa zagotovo orodje, s pomočjo katerega lahko ponovno zadiha s polnimi pljuči in popleše skozi razburljiv vrtiljak, kjer jo zagotovo čaka še veliko lepega. Zakaj? Ker je zmagovalka. Zmagovalka življenja je tudi zmagovalka šova Zvezde plešejo. Natalija Gros.

Koliko vam je kariera vrhunske plezalke pomagala pri karieri tako rekoč vrhunske plesalke?

Vsekakor je to bila moja prednost, da imam za seboj kariero vrhunske športnice. Ampak nekateri drugi pa imajo prednosti in izkušnje, ki jih jaz nimam. Recimo z nasmehom, igro in vživljanjem v vlogo. To so bili zame največji izzivi. Miha lahko iz prve roke pove, koliko sva se "prekregala" zaradi tega. 

Miha (Natalijin soplesalec, op. a.): To je del te zgodbe, del tega športa, del plesa in to mora biti zraven, da pride tista prava in pristna celota oziroma pot do uspeha. Uspeh je s tem povezan.

Kateri je bil najlepši in najtežji trenutek v šovu?

Najlepši trenutek je bil, ko sva z Miho dobila prvo desetko za paso doble. To pa zato, ker je bil tisti teden tudi najtežji doslej, tako psihično kot fizično. Paso doble zahteva veliko fizično moč, pa tudi zato, ker je to Mihov ples in je od mene še toliko več pričakoval. To pa je super, ker ve, da sem tega sposobna in to vem tudi jaz, ampak vseeno je bilo po toliko tednih to zelo naporno. Nisem več stara 25 let in nisem več v vrhunski športni formi, poleg tega sem enkrat rodila in tudi to se mora šteti (nasmešek).

zvezde plešejo Magazin Zvezde plešejo: Zmagovalec druge sezone je ...

Kaj pa komentarji, kateri vas je najbolj prizadel in kateri najbolj nasmejal?

Prizadela me je včerajšnja osmica od Lada za sambo. Doslej me ocene niso ganile, danes pa me je tale osmica res spravila ob živce, a sem to energijo obrnila sebi v prid in jo nato dala ven na plesišču. Najbolj nasmejala pa sem se Nikinemu komentarju za dunajski valček, ko je rekla, da sva kot blejska kremšnita z rastlinsko smetano. Ta mi je bila top, ker je res zadela v bistvo najinega valčka.

Zadnji ples je bil zelo drzen in hkrati tvegan, ali bodo gledalci to sprejeli na pravi način. Kako sta ga izbrala?

Miha: Natalija si je izbrala ta preskok in šla prav v drugo stran in mislim, da ji je to tudi super uspelo. 

Natalija: Sem ga pa večkrat vprašala, ali se mu ne zdi malce preveč, pa mi je rekel, da sem si to želela in da to imam.

Miha: Natalija je to izkoristila sebi v prid in s tem tudi zmagala.

Kot vdova nekako nemalokrat prevzemate tako žensko kot moško vlogo. Je bil ples nekaj, kar vam je vrnilo ženstvenost? 

Vsekakor. Za to sem se tudi odločila za to oddajo. V teh dveh letih in pol sem izgubila to svojo ženskost in ženstvenost, ker sem mogla prevzeti vse Juretove vloge, se hkrati odločati sama in biti vse v enem. Poleg tega ob sebi nisem imela moškega, ki bi mi vlil malo te ženstvenosti. Točno to sem iskala in ples je najboljše sredstvo zato, da se je to vrnilo. Ta oddaja pa sploh. Poglejte me (pokaže na obleko, op. a.)! Mislim, da je to moja največja zmaga. 

natalija gros | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek


Rekli ste, da po šovu začenjate novo življenje, kakšno?

Nič posebnega, razen tega, da pospravljam še tisto preteklost, ki je ostala. Grem novim zmagam naproti, iščem novo službo …

Iščete kaj posebnega?

Trenutno ne, ker sem drugje z glavo. Vse ostalo in tisto, kar si najbolj želiš, pride spontano. 

Miha: Ne dvomim vate in v tvoje življenje. Dokazala si, ne samo s šovom, tudi s svojo osebnostjo, da strahu zate ni. 

Se je pa ta prelomni trenutek zgodil že v šovu, in sicer, ko sta ob drevesu plesala ča ča ča.

Mislim, da je to bolj kot jaz opazil Miha. In sicer že na treningu. Da se je nekaj spremenilo v meni. In verjamem, da se je. Saj sem se s tem, ko sem svojo zgodbo delila s Slovenijo, osvobodila vsega in lažje šla naprej.

Miha: Že ko sem ji povedal, za kakšen ples gre in kakšen teden, kaj jo čaka. Takrat sem videl, da je razčistila in si rekla, to je še za Jureta, vse ostalo od sedaj naprej bo zanjo. Jaz, ki sem bil toliko z njo, sem videl in začutil to razliko. Odločitve, ki jih je naredila so bile na mestu in jaz jo podpiram.

Verjetno ste se ob različnih priložnostih vsak tisočkrat vprašali, kaj bi rekel in naredil Jure. Kaj mislite, da bi vam rekel ob zmagi?

Ne vem točno, kaj bi rekel, si pa želim, da bi rekel, da je ponosen name. Verjamem, da bi, a ne vem, ker ga ni tukaj. Če bi lahko imela eno željo, bi si zaželela to, da bi mi rekel, da je ponosen name. Ne samo na zmago v oddaji, pač pa na celotna tri leta, odkar ga ni več. 

Natalija Gros | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Vas hčerka Ela že močno pogreša?

Me pogreša, a gre jutri za dva dni z vrtcem na kmetijo, tako da se vidiva šele v sredo. Od srede naprej sva pa midve in komaj čakam. Se kar pozna, da je bila v zadnjem času veliko pri babicah in dedkih in je malo izgubila tisto dnevno rutino in red, tako da jo moram malo spraviti nazaj (smeh).

Z Miho sta preživela ogromno časa, ples je tudi zelo intimen šport, kako ste ločili to erotičnost v plesu od erotike in intime osebno?

Mislila sem, da bo težje, sploh ker je ples zelo intimna stvar, veliko je dotikov … A potem vidiš, da je ples na nek način kot služba in znaš ločiti. V preteklosti sem podobne situacije že imela in sem jih zvozila. Ločiš, veš, da je to profesionalno in osebnih čustev ne vpletaš, ker veš, da bi s tem le škodil sebi in nama. Pa tudi, ker imaš iz oddaje v oddajo jasen cilj in veš, kaj hočeš. Tukaj sva zato, da pleševa skupaj in druge stvari so nepomembne. Razen prijateljstvo, to seveda ostaja. Tukaj pa še posebej, Miha je poročen in ima dva otroka. Zahvalila bi se njegovi ženi za vso podporo, brez nje nama ne bi uspelo. 
 

Po moževi smrti ste postali tudi producentka in dokončali moževo filmsko zapuščino, boste s tem nadaljevali?
Sama svojih neodvisnih filmov, tako kot jih je Jure, ne bom snemala. Mislim, da to ni moje poslanstvo. Kar sem morala oziroma želela dokončati, sem. Si pa predstavljam, da bi delala bi delala v neki produkciji. Sem v tem zelo uživala in to je bilo, poleg plesa, moje najboljše zdravilo. 


 

Komentarjev 10
  • Vesna Dolšak 16:55 28.maj 2018.

    Za moje pojme je imel Gašper veliko boljše nastope kot Natalija. Tudi ocene v finalni oddaji je od sodnikov dobil boljše kot Natalija. Ni slaba plesalka in jaz sem navijala za Gorko, če je pa že ona izpadla v finalu, ...prikaži več sem pa upala, da zmaga Gašper. Ta Natalijina zmaga se mi zdi taka na pol ... ko neka kuhna. Kot da se je že vnparej vedelo, da bo ona zmagala. Pa daleč od tega, da bi ona ne znala plesat, ampak ...

  • malipalcek 15:43 28.maj 2018.

    Glede na to, da ima Natalija velik potencial, talentirana in odlična športnica -vrhunska plezalka, se je to opazilo v vseh koreografijah, ki sta jih odplesala. Pa še zelo lepa je. Veliko truda, treningov in volje se je vama obrestovalo. Ostani ...prikaži več takšna kot si, saj si zelo pridna ,delovna in skrbna, beseda princeska je zate premalo. Čestitke, uživajta s hčerkico in delaj to, kar tebi paše, ne drugim.

  • malipalcek 15:43 28.maj 2018.

    Glede na to, da ima Natalija velik potencial, talentirana in odlična športnica -vrhunska plezalka, se je to opazilo v vseh koreografijah, ki sta jih odplesala. Pa še zelo lepa je. Veliko truda, treningov in volje se je vama obrestovalo. Ostani ...prikaži več takšna kot si, saj si zelo pridna ,delovna in skrbna, beseda princeska je zate premalo. Čestitke, uživajta s hčerkico in delaj to, kar tebi paše, ne drugim.

Sorodne novice