Magazin > VIP
39202 ogledov

Preobrazba: Tako sta bila nekoč videti Nataša in Mike (Super par)

Super par Pop TV
Pravita, da je bila postava le ena izmed posledic zdravega življenjskega sloga ...

Da sta Nataša in Mike Bergant iz šova Super par strastna športnika, se vidi že na prvi pogled. Šport oba obožujeta od nekdaj, je pa Mike priznal, da sta se kot starša pred skoraj dvema desetletjema še bolj zavzela, da njuna družina živi zdrav življenjski slog. "Pravzaprav sva vse življenje, tudi preden sva se spoznala, relativno zdravo živela. Bila sva aktivna v športu, Nataša v rokometu, kasneje kot osebni trener, inštruktor aerobike, body-pumpa, jaz rekreativno najprej atletika v otroštvu, kasneje veliko skejtanja, košarke, badminton, tenis itd. Sva pa imela veliko rezerve pri prehrani. Le-to sva začela spreminjati v času, ko sva imela prvi dve hčerki, ker smo se ves čas ukvarjali s sluzom v nosu in grlu, anginami, virozami, druga hči je bila nekaj časa tudi na ventolinu itd. To je bil prvi povod, da sva začela spreminjati stare prehranjevalne navade. Drugi povod pa je bil, da sva leta 2004 spoznala in preizkusila nutricionistične izdelke, nadomestke obroka in dopolnila, ki jih zaradi vrhunskih rezultatov v najini družini in na stotine zadovoljnih strank v zadnjih skoraj 19 letih, uporabljava še danes. V tem času sva se imela možnost učiti tudi od mnogih vrhunskih strokovnjakov s področja zdravja, prehrane in športa," pove Mike. 

Nataša in Mike Bergant | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

Njuno prvo vodilo pa ni bila preobrazba telesa, temveč je bila to le posledica niza zdravih odločitev: "Moram reči, da se preobrazbe nisva lotila z namenom preobrazbe, ampak je bilo vse skupaj bolj naravna posledica spremenjenih prepričanj, pridobljenega znanja in  predvsem novih bolj zdravih prehranjevalnih navad v praksi. Morda je bilo pri meni  vse skupaj podprto še z željo, da pridobim kakovostno mišično maso. Ljudem sicer svetujeva, da vzamejo projekt preobrazbe kot celoto, ki se začne z zavedanjem, da se vsega skupaj lotimo v prvi vrsti zaradi zdravja in kakovosti življenja, potem vse ostalo."

Nataša in Mike Bergant | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv

In kakšen je njun nasvet? "Zdrav življenjski slog je za naju kombinacija treh dejavnikov: uravnotežene prehrane, redne vadbe in pozitivnih misli. Za zdravje je vsekakor najpomembnejša prehrana. Rezultati, ki jih želimo doseči (hujšanje, mišična masa, dobra prebava, več energije in zdravja ...), so v največji meri odvisni od tega in ne od vadbe, kot mnogi verjamejo.  Redni in uravnoteženi obroki (vsa hranila, ki jih zahteva telo) na enostaven način, ki je primeren za sodobnega človeka, veliko zelenjave, žit plus vrhunski nadomestki obroka, prehranska dopolnila, dovolj zaužitih vlaknin in beljakovin v vsakodnevni prehrani ter dovolj popite vode," še dodaja Mike. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 17:18 29.april 2023.

    grozna sta bla prej in zdaj. bruh........

  • bi_ba 12:23 29.april 2023.

    Nas lahko nehate posiljevati s tema dvema zoprnima tipoma? Naj živita kot jima paše, samo naj ne gnjavita vseh okoli sebe!

  • nada4 11:44 29.april 2023.

    Tale reklama za hujšanje Go-SLIM je videti kot navadna prevara. Je kdo že ta čaj kupil in uporabil? Ali sploh deluje?

Sorodne novice