Popotnik
103 ogledov

V Brežicah kmalu javni sistem izposoje koles

kolesarji Anže Petkovšek
Dvoletni projekt je vreden kar 220.000 evrov, tri petine naložbe bo občina pokrila z evropskim in državnim denarjem.

V Brežicah, kjer urejajo javni sistem izposoje koles, so na železniški in avtobusni postaji ter na tržnici postavili nadstrešnice za tri izposojevalnice in na obeh postajah še kolesarnici. Na brežiški občini so za STA povedali, da so na omenjenih prvih treh izposojevalnicah te dni postavili sistem za priklop koles in sredinski terminal za urejanje izposoje, za dve izposojevalnici pa še urejajo dovod elektrike.

Na vseh treh izposojevalnih mestih bodo, takoj ko bo to dopuščalo vreme, s tlakovanjem in asfaltiranjem uredili še neposredno okolico.

Brian Grubb Sava Bohinjka dron Posnetek Popotnik Z dronom po Savi Bohinjki

Celoten projekt, ki obsega skupaj šest izposojevalnic koles na železniški in avtobusni postaji, pri mladinskem centru, gimnaziji, tržnici in Trnju, skupaj šest kolesarnic pri gimnaziji, ekonomski in trgovski šoli, na avtobusni in železniški postaji, pri mladinskem centru in brežiški osnovni šoli, ter še pet območij s stojali za kolesa pri občini, tržnici, knjižnici, otroškem vrtcu in pokopališču, bodo končali leta 2020.

Sistem bodo lahko skladno s potrebami in razpoložljivimi sredstvi nadgrajevali, so še povedali na brežiški občini.

savna Popotnik Kam po sprostitev v hladnih dneh?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.