Slovenija
8117 ogledov

"Ministrica nas ima za norca, dokumentov še nismo dobili!"

Obrazec za otroški dodatek Žurnal24 main
Četudi na ministrstvu trdijo, da so zaostanke odpravili, naši bralci na rešene vloge še čakajo.

Pretekli teden se je na nas obrnilo več bralcev, ki pravijo, da še niso dobili rešene vloge za letne pravice iz javnih sredstev, četudi je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer 21. januarja napovedala, da bodo zaostanke odpravili predvidoma do konca januarja. 

CSD Šiška Slovenija Ministrica zaradi razmer na CSD-jih udarila po mizi
denar računalnik kalkulator Novost Slovenija Tako bomo pravice na CSD-jih uveljavljali po novem

Bralec je v prvem tednu decembra lani oddal vlogo za subvencijo vrtca in otroški dodatek na krajevno pristojnem CDS v Ljubljani. "Sredi januarja sem jih poklical, da bi izvedel v kakšnem statusu je moja vloga in zagotovili so mi, da je v reševanju na enem od CSD v Ljubljani," je povedal bralec.

Prejšnji ponedeljek je poklical še enkrat in dobil odgovor, da se njegova vloga rešuje na Dalmatinovi. "Ko sem njih dobil na telefon, mi je prijazna uslužbenka odgovorila, da so s tem tednom začeli reševati približno 9.000 vlog oddanih v decembru 2018 in da bo še nekaj časa trajalo, preden bom prejel odločbo," je še povedal.

"Uslužbenci so bili prijazni"

Državljan se sprašuje, če nas ima ministrica za norca in hkrati poudarja, da so bili vsi uslužbenci, s katerimi je komuniciral preko telefona zelo prijazni in ustrežljivi.

slovenija 27.03.2012 denar, bankovci, Evro, finance, foto: Bostjan Tacol Otroški dodatek Slovenija Pri otroškem dodatku so mu upoštevali denar, ki ga ni dobil. Bog vedi, koliko je še takih primerov! Denar Spremembe Slovenija Novost, zaradi katere se vam lahko zniža otroški dodatek

Podobno pravi bralka, ki je vlogo za letne pravice oddala še prej, konec novembra. Kot nam je povedala pretekli teden, se je že obrnila na pristojni CSD v Ljubljani, a ni prejela nobenega odgovora. 

Zaostanki zaradi reorganizacije

Na ministrstvu priznavajo, da je v jesenskih mesecih, predvsem zaradi reorganizacije centrov za socialno delo, ki se je v praksi udejanjila s 1. oktobrom, pri reševanju za pravice iz javnih sredstev, kot so štipendije, subvencije vrtcev, malice, in otroški dodatki, prišlo do zaostankov.

CSD Šiška | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Ministrstvo je razmere na CSD-jih spremljalo in sproti ukrepalo," so v ponedeljek poudarili pri MDDSZ. "Tako je ministrica mag. Ksenija Klampfer že v oktobru odredila še en izplačilni dan za državne štipendije in tako omogočila, da ni ostalo brez državne štipendije 10.000 mladih. Tudi v decembru smo imeli še en dodatni termin za izplačilo denarne socialne pomoči."

V Ljubljani nerešenih le še 66 vlog

Poudarjajo, da so zaposleni na CSD tudi z delom preko polnega delovnega časa in z medsebojno pomočjo dosegli, da so se ti zaostanki močno zmanjšali oziroma odpravili. "So pa večji zaostanki nastali na CSD Ljubljana," razlagajo pri ministrstvu. "Ker zgolj z notranjimi prerazporeditvami zaposlenih in nadurnim delom zaostankov na Centru za socialno delo Ljubljana ni bilo mogoče odpraviti, je ministrica mag. Ksenija Klampfer 19. decembra podpisala sklep, s katerim se je okoli 4000 vlog za uveljavljanje pravic iz javnih sredstev s Centra za socialno delo Ljubljana preneslo na druge centre za socialno delo, ki večjih zaostankov niso imeli." 

slovenija 25.10.13, evro, euro, denar, denar pada, kovanci, sparanje, banka, pri Socialni transferji Slovenija Plačilo vrtca, otroški dodatek in štipendije od 1. februarja po novem Družinske finance Izračun Slovenija Višja plača, a na koncu manj denarja. Kako je to mogoče? Vrtec Dvig Slovenija Tako se bodo zvišale cene vrtcev po Sloveniji
Dodajajo, da jih je bilo od 6000 takrat nerešenih vlog pred dnevi še 66 nerešenih na CSD Ljubljana ter 152 na ostalih CSD-jih. "Vendar, opozarjamo, da so to tiste vloge, pri katerih se čaka bodisi posamezna dokazila strank, bodisi, da je stranka vložila dve vlogi in se čaka na predhodno rešitev predhodne vloge," so nam v ponedeljek zjutraj povedali pri ministrstvu. "Pričakujemo, da bodo ti zaostanki rešeni v kratkem."

Bralka, ki se je na nas obrnila pretekli teden in je vlogo vložila konec novembra, do tega ponedeljka, torej po odgovoru, ki smo ga prejeli z ministrstva, še ni prejela rešene vloge. Prav tako do vključno ponedeljka vloge še ni prejel bralec, ki jo je vložil prvi teden decembra. Dodaja, da je bila vloga popolna in s strani CSD ni prejel nikakršne prošnje po dodatni dokumentaciji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Amelie_Downes 10:00 14.februar 2019.

    Google zdaj plačuje $ 526 do $ 937 vsake tri dni za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred mesecem dni in v prvem mesecu tega dela sem zaslužil 27.492 $. To delo je res neverjetno ...prikaži več in mi daje vsak dan odličen dohodek s krajšim delovnim časom. Vsaka oseba lahko zdaj na tej spletni strani zz lahk0to dobi več dohodka >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com

  • ginko 21:22 12.februar 2019.

    "Prav" je tako kot se dela na rdečih komunističnih CSD-jih pod patronatom Židanovih SD-jevcev. Izvolili ste že prejšnjo oblast in zdajšnjo, kaj sploh JAMRATE. Kar ste hoteli to imate v komunistični ukradeni državi. In na dan naslednjih volitev, spet raje ...prikaži več žurirajte, ker se vam .... ukradena država, kot da bi šli na volitve.

  • kapibara1 11:16 12.februar 2019.

    Državna štipendija, vložil v na CSD Bežigrad Ljubljana, odgovor po 4 mescih iz Celja. S poračunom za nazaj, dobil izplačano 7. 2. letos..