Šport > Košarka
31085 ogledov

Po izpadu proti Dončiću razpad sistema, zvezdnika se ne moreta niti videti

Rudy Gobert Donovan Mitchell Profimedia
Po izpadu proti Dallasu je v Utahovi ekipe zavladal kaos, francoski center pa ima dovolj svojega zvezdniškega soigralca.

Pred NBA franšizo Utah Jazz so temačni časi, saj je ekipa najprej izpadla v prvem krogu končnice proti Dallas Mavericks, ki na polovici tekem sploh niso mogli računati na svojega prvega zvezdnika Luko Dončića, v ekipi pa je prišlo do velikega spora, zaradi katerega so na obzorju velike spremembe v moštvu.

Rudy Gobert Donovan Mitchell | Avtor: Profimedia Profimedia

Po poročanju nekaterih ameriških medijev naj bi šlo vse skupaj celo tako daleč, da je eden izmed stebrov ekipe, trikratni najboljši obrambni igralec lige Rudy Gobert, celo obvestil vodstvo moštva, da morajo izbrati med njim in mladim zvezdnikom ekipe Donovanom Mitchellom, saj v ekipi ni več prostora za oba sprta igralca.

Gobert naj bi bil mnenja, da si sam zasluži ostati, saj naj bi bile njegove partije dosti bolj konstantne, kot Mitchellove, ki naj bi bil po Francozovem mnenju slab v obrambi, vse manj eksploziven, obenem pa je v drugem delu končnice povsem poniknil.

Pri vsem tem pa je visokorasli Francoz očitno pozabil, da je Mitchell tekom šestih tekem končnice povprečno beležil kar 25,5 točk, 4,3 skoke in 5,7 asistenc, kljub temu da je moral zaradi poškodbe mišice zapustiti peto tekmo ob vsega devetih točkah, prav tako pa je vidno poškodovan igral tudi zadnjo tekmo.

Gobert, ki je bil ves čas zdrav, pa je vsega skupaj na tekmo povprečno zbral 12 točk, 13,2 skoka in 0,5 asistenc. Edino, kar resnično lahko Gobert očita Mitchellu, je zgolj igra obramba, kjer je bil resnično eden izmed bolj šibkih členov svoje ekipe, a tudi Gobert v "svojem elementu" tekom serije z Dallasom ni pretirano blestel.

Rudy Gobert Donovan Mitchell | Avtor: Profimedia Profimedia

Že v preteklosti se je sicer dostikrat poročalo o slabem odnosu med Gobertom in Mitchellom, tokrat pa je po pisanju Američanov sodu resnično izbilo dno. Na Utahu pa je, da se odločijo, katerega izmed svojih dveh zvezdnikov si želijo obdržati in okoli njega graditi ekipo.

Gobert, ki je tekom sezone povprečno dosegal 15,6 točk, 14,7 skokov in 1,1 asistenco, je tudi na maksimalni pogodbi, tako da mora Utah tekom naslednjih štirih sezon zanj odšteti kar 170 milijonov dolarjev, medtem ko bi jih Mitchell, ki je povprečno to sezono dosegal 25,9 točk, 4,2 skokov in 5,3 asistenc, v naslednjih štirih letih stal 135 milijonov dolarjev. Zanimivo bo videti, za koga se bodo odločili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice