Šport > Košarka
8100 ogledov

Shaq z vso silo po enem najboljših igralcev lige: "Nikogar ne sovražim, toda..."

Rudy Gobert Profimedia
Legendarni Shaquille O'Neal je znova dokazal, da je brez dlake na jeziku, potem ko se je spravil nad francoskega centra Rudyja Goberta.

NBA ekipa Utah Jazz je pred začetkom sezone šokirala košarkarski svet, ko je svojemu centru Rudyju Gobertu ponudila novo petletno pogodbo vredno več kot 200 milijonov dolarjev (povprečno 41 milijonov dolarjev letno). Francoz je tako postal najdražji center lige ter tretji najdražji košarkar v zgodovini.

Rudy Gobert NBA Šport Podpisana tretja najvišja pogodba vseh časov

Dvakratni najboljši obrambni igralec lige ter enkratni udeleženec tekme vseh zvezd sicer velja za enega najboljših centrov v ligi, a cena je resnično visoka, sploh glede na to, da bo po letošnji sezoni potekla "rookie pogodba" tudi prvemu zvezdniku Donovanu Mitchellu, katerega bodo prav tako morali drago plačati.

Rudy Gobert | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkarski svet se tako kar strinja, da so Utah Jazz naredili veliko napako ter močno preplačali košarkarja, ki v obrambi velja za pravo zver, a s svojimi 11,7 točkami na tekmo, kolikor znaša njegovo NBA povprečje, nikakor ne opravičuje cene 40 milijonov dolarjev.

Samo vprašanje časa je tako bilo, kdaj se bo oglasil tudi legendarni Shaquille O'Neal, ki je svoj čas veljal za prepričljivo najboljšega centra in morda celo košarkarja na svetu, zdaj pa velja za enega najbolj neposrednih športnih analistov, ki se rad zaplete v besedne vojne z drugimi NBA centri, kot sta to občutila tudi že Dwight Howard in JaVale McGee.

"Nikogar ne sovražim, toda Gobertova pogodba bi morala biti navdih za otroke širom sveta. Tudi če imate povprečje zgolj 11 točk na tekmo v ligi NBA, lahko še vedno dobite pogodbo v višini 200 milijonov dolarjev" je v podcastu All Things Covered izjavil nekdanji košarkar, ki se lahko pohvali s 4 NBA naslovi, 3 nazivi MVP-ja finala, enim nazivom MVP-ja lige, 15 nastopi na tekmi vseh zvezd, 8 uvrstitvami v prvo postavo lige...

Njegova tokratna tarča pa se kljub zavidljivi karieri ne more niti približati dosežkom priljubljenega Shaqa. 216 centimetrov visoki Francoz lahko tako najbolj izpostavi en nastop na tekmi vseh zvezd, eno uvrstitev v drugo peterko lige in dve v tretjo, dvakratni naziv za najboljšega obrambnega igralca lige ter štiri uvrstitve v idealno obrambno peterko. Tekom svoje NBA kariere sicer povprečno beleži 11,7 točk, 11 skokov, 1,4 asistence ter 2,2 blokadi na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice