Šport > Košarka
934 ogledov

Si želite v živo ogledati Luko? Slovenija pred SP s tremi domačimi tekmami

Luka Dončić Slovenija Japonska Tokio 2020 Anže Malovrh/STA
Luka Dončić in druščina bodo pred odhodom na SP trikrat nastopili pred slovenskimi navijači.

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo v pripravah na svetovno prvenstvo odigrala tri prijateljske tekme v Sloveniji. Njeni tekmeci bodo Kitajska, Grčija in Hrvaška.

Reprezentanca bo s pripravami predvidoma začela 17. julija. Za uvod se bodo Slovenci 25. julija v celjskem Zlatorogu pomerili s Kitajci, 2. avgusta bodo v Stožicah gostili Grke, dva dni kasneje pa se bodo z istim tekmecem pomerili še v Atenah.

Luka Dončić Slovenija | Avtor: Epa Epa

Iz Grčije se bo reprezentančna zasedba vrnila v Stožice, kjer se bo 8. avgusta srečala s Hrvaško, nato pa bo sledil nastop na zvezdniškem turnirju v Malagi. V okviru praznovanja stote obletnice španske košarkarske zveze se bosta v petek, 11. avgusta, pomerili Slovenija in Španija, dan kasneje se bodo Luka Dončić in druščina srečali še z Združenimi državami Amerike.

Po vrnitvi v domovino bo slovenska izbrana vrsta poletela na Japonsko, kjer bo opravila zaključni del priprav pred začetkom prvenstva, kjer bo od 25. avgusta do 10. septembra igrala v skupini z Venezuelo, Gruzijo in Zelenortskimi otoki.

Vstopnice za dvoboja s Kitajsko in Hrvaško so še na voljo, medtem ko je Telemachov spektakel proti Grčiji že razprodan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice