Šport > Nogomet
320 ogledov

Dokončno znano, če Zinedine Zidane ostaja na klopi Real Madrida

(Real Madrid - Roma) Zinedine Zidane EPA
Zinedine Zidane je odstopil kot trener madridskega Reala.

Francoz Zinedine Zidane je odstopil z mesta trenerja pri španskem nogometnem prvoligašu Real Madridu, poročajo španski mediji. Zidane ima sicer pogodbo s kraljevim klubom do 2022 in je še pred desetimi dnevi zanikal, da bi se že poslovil od igralcev. Uradna novica o njegovem odstopu naj bi bila znana v naslednjih urah ali dneh.

Zidane je odstopil s položaja, potem ko je madridski Atletico Jana Oblaka osvojil naslov španskega prvaka, za nameček je 13-kratni evropski prvak izpadel tudi v polfinalu lige prvakov ter prvič po 11 sezonah ostal brez ene lovorike.

Italijanski novinar Fabrizio Romano je prek Twitterja objavil ekskluzivno vest o Zidanovem odstopu, o katerem so nato poročali še španski športni dnevniki Marca, As ter radijska postaja Cadena Ser.

Če bo prišla uradna potrditev, gre za konec drugega Zidanovega obdobja na čelu Reala. Prvič je klub kot trener vodil januarja 2016 in ga popeljal do naslova španskega prvaka 2017 ter treh zmag v ligi prvakov, nato pa je konec maja 2018 zapustil klub.

K Realu se je nato vrnil leta 2019 in osvojil še en naslov la lige ter leta 2020 španski superpokal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice