Šport > Nogomet
372 ogledov

Legendarni napadalec pri 39 letih iz pokoja nazaj na nogometna igrišča

Djibril Cissé Profimedia
Ponovno si želi zaigrati v najmočnejši francoski ligi.

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Djibril Cissé ima v svojem življenju še eno veliko željo... Želi si v francoskem nogometnem prvenstvu doseči svoj 100. gol.

Legendarni Francoz je namreč v pokoju že 5 let in bo počasi zakorakal v 39. leto življenja, a mu očitno sesštevek 96 zadetkov v najmočnejši francoski ligi ne da spati. Izjemni napadalec tako z vso silo išče klub, ki bi mu lahko izpolnil sanje.

Djibril Cissé | Avtor: Profimedia Profimedia

Cissé naj bi se tako ponudil številnim francoskim prvoligašem, izmed katerih so najbolj zagrizli pri Dijonu. Zaželel naj bi si ga njegov nekdanji reprezentančni soigralec Peguy Luyindula, ki pri ekipi, ki je minulo sezono končala na 16. mestu, opravlja vlogo športnega direktorja. Po poročanju francoskih medijev, naj bi Dijon v prihodnji dneh nameraval stopiti v stik z legendarnim Francozom.

"Veste, kako je to z nami, napadalci. Ljubimo zadetke, radi dosegamo mejnike: 25, 50, 75... Za mene obstaja magična meja 100 zadetkov, ki me preganja. Ko sem nehal igrati, sem ostal pri številki 96. Manjkajo mi le 4 zadetki in zaradi tega izgubljam živce. Rad bi se vrnil v Ligue 1, da bi jih dosegel. Če me kateri klub angažira, lahko to dosežem v naslednjih dveh, treh mescih," je začel legendarni napadel ter zaključil:

Djibril Cissé | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sem precej trmast. Ko si zadam cilj, naredim vse, da bi ga dosegel. Pripravljen sem se vrniti ter igrati brezplačno, tako da klubi z mojim angažmanom resnično ničesar ne tvegajo. Zaenkrat še ne pregovarjam z nobenim izmed klubov, toda upam, da se bo kdo pojavil."

Cissé je sicer zablestel v dresu Auxerrja, za katerega je na 168 tekmah zbral 90 zadetkov ter si priigral status francoskega reprezentanta ter prestop k angleškemu velikanu Liverpoolu, s katerim je celo osvojil Ligo prvakov.

Djibril Cissé | Avtor: Epa Epa

Tu pa so se začele zvezdnikove težave, saj je v dveh letih doživel kar dva loma noge, zaradi česar ni nikoli dejansko uresničil svojega neverjetnega potenciala.

V naslednjih letih je zaigral za številne evropske klube (ter tudi ekipo iz Katarja), dokler se ni leta 2015 prvič upokojil.  Leta 2017 se je nato sicer še vrnil za eno sezono, ko je zaigral za švicarskega nižjeligaša Yverdon.

Djibril Cissé | Avtor: Profimedia Profimedia

Za francosko reprezentanco je nastopal med leti 2002 in 2011, ko je na 41 tekmah zbral 9 zadetkov ter leta 2003 osvojil Pokal konfederacij.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice