Šport > Nogomet
1648 ogledov

Mourinho s pretepom začinil izjemen derbi

Jose Mourinho
9. krog angleške Premierlige sta z norim derbijem odprla Chelsea in Manchester United.

Nogometaši Chelseaja in Manchester Uniteda so se po dramatičnem obračunu morali zadovoljiti z delitvijo točk. Chelsea je tekmo bolje odprl in deloval bolje na igrišču, a je po preobratu Uniteda lahko zadovoljen tudi s točko, saj so izenačujoč zadetek dosegli šele v 96. minuti.

jose mourinho Pragmatično Šport Zato je Mourinho še vedno trener Uniteda

Trener Chelseaja Maurizio Sarri se je odločil, da poizkusi presenetiti nasprotnika in ponudi priložnost v napadu velikemu razočaranju iz lanske sezone Alvaru Morati, ki pa je (ponovno) razočaral. V prvi postavi je začel tudi motor moštva N'Golo Kante, ki je tako zabeležil svoj stoti nastop za Modre in to ravno proti ekipi, kateri je zabil svoj prvi gol za Bluese.

Začetno pobudo na tekmi je prevzel domačin. V 3. in 4. minuti sta s strelom poizkusila Mateo Kovačić in Kante, a je obramba Rdečih vragov njuna poizkusa poblokirala.  V 10. minuti je imel nato Chelsea na voljo nevaren prosti strel, a je Willian streljal preko vrat.

jose mourinho The Special One Šport Mourinho: "Od***ite, ku***ni sinovi!"

Chelsea, ki je celotno srečanje deloval zelo nevaren iz prekinitev, je do prednosti prišel v 21. minuti, ko je po kotu Williana svojemu čuvaju Paulu Pogbaju pobegnil Antonio Rüdiger, ki je iz bližine z glavo neobranljivo zadel. United je tako prejel zadetek še na osmi izmed devetih letošnjih prvenstvenih tekem, medtem ko je lani v istem časovnem obdobju zadetek prejel zgolj na dveh tekmah.

Chelsea je do konca prvega polčasa nadaljeval s pritiskom, toda napake Luka Shawa ni izkoristil Morata, ki je zgrešil vrata, odlične dolge podaje Jorginha pa si ni uspel zaustaviti Willian.

mourinho pogba Začetek konca Šport Pogba ignoriral Mourinha

Sam pričetek drugega polčasa je prav tako pripadel Chelseaju, a Morata Jorginheve podaje ni uspel okronati z zadetkom. Kljub temu, da je lepo preigral Chrisa Smallinga, se je na vratih David De Gea izkazal za previsoko oviro. Za Chelsea sta zapretila še Eden Hazard in David Luiz, nato pa je na sceno stopil Manchester United.

V 54. minuti grde napake Luiza ni uspel kaznovati Mata, ki mu je strel Kepa čudežno obranil, a že v naslednji minuti izenačuje Anthony Martial, ko obramba Modrih ni uspela razčistiti žoge iz kazenskega prostora.

Mourinhov šov Šport "Vprašajte njega, on mi prisluškuje"

V 57. minuti je zapretil s strelom Pogba, a je njegov poizkus odletel preko vrat. Na drugi strani je z glavo za las zgrešil David Luiz, ki se je ponovno po prekinitvi znašel sam v kazenskem prostoru. V 71. minuti se je z odlično obrambo izkazal De Gea, ki je zaustavil strel Kanteja.

Jose Mourinho The Special One Šport Mourinho za Unitedov najslabši začetek sezone obtožuje igralce, sodnike, VAR...

V 73. minuti pa je sledil šok za domačine. V protinapadu je Mata lepo preigral Luiza ter podal do Marcusa Rashforda, ki je žogo podaljšal do Martiala, ki je z natančnim strelom sijajno zadel.

V 80. minuti bi lahko tekmo rešil rezervist Ander Herrera, a je Kepa odlično posredoval, na drugi strani pa je Victor Lindelof blokiral nevaren strel Hazarda.

Jose Mourinho Učitelj na kolenih Šport Nov šok na Old Traffordu, zdaj proti Mourinhu tudi navijači

Vse je kazalo na prvi Chelseajev poraz v sezoni, nato pa je v 96. minuti Luiz z glavo zadel vratnico, odbito žogo pa je Rossu Barkleyu uspelo spraviti v mrežo.

Prava drama pa se je ob izenačujočem zadetku odvila na obeh klopeh. Eden izmed Sarrijevih pomočnikov se je namreč odločil slaviti zadetek pred Unitedovo klopjo, s katere je skočil Jose Mourinho ter se pognal proti provokatorju. Na koncu je morala posredovati cela vrsta varnostnikov ter celo nekateri nogometaši, da so se strasti končno umirile.

Mourinho pa je svoj "show" nadaljeval tudi po zaključnem žvižgu, ko je po Stamford Bridgeu opravil častni krog, pri čemer je gledalcem ves čas kazal, koliko lovorik je tu osvojil.

Jose Mourinho | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.