Šport > Zimski športi
2907 ogledov

Ilkin nekdanji trener: "Sem zelo zadovoljen, da sem sprejel to vlogo"

Grega Koštomaj
Moško ekipo za hitre discipline ob vrnitvi z zadnjega snežnega treninga, ki ga je opravila na ledeniku Stelvio v italijanskih Alpah v popolni zasedbi, preveva optimizem. Priprave na novo sezono tečejo po načrtih, neprijetnih presenečenj ni bilo. Tudi Martin Čater, ki si je februarja v Areju poškodoval koleno, se je vrnil na sneg.

Zaradi pomanjkanja snega se moška ekipa za hitre discipline letos ni odpravila v Čile, ampak je ostala v Evropi. "Fantje imajo za seboj že ogromno treningov, nekateri imajo že deset snežnih dni," je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal odgovorni trener za hitri disciplini Peter Pen.

Peter Pen | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ker se nismo odločili za Južno Ameriko, imamo dodatne tri tedne, da naredimo še kakšen kondicijski trening ali da zamenjamo smučišča. Morali bomo biti bolj fleksibilni. Smo relativno velika ekipa in je težko dobiti namestitev, kaj šele progo na ledenikih. A zdaj smo tu. Trenerji se bomo potrudili, da bomo fantom omogočili dovolj kvaliteten trening. Sezona se za nas začne 1. decembra in do takrat bo vsak dobil prepotrebno količino in kvaliteto snežnih dni. Zdaj je fokus samo na to," je dodal Pen.

Grega Koštomaj in Ilka Štuhec Imenovanje Šport Odslovljeni trener Ilke Štuhec ima že novo ponudbo

Reprezentanco je spomladi trenersko okrepil Grega Koštomaj, ki je prej delal z Ilko Štuhec. S člani ekipe je veliko sodeloval že prej, zato ni bilo večjih težav pri zagonu novega programa. "Razmere nam niso bile najbolj naklonjene, kljub temu smo speljali kar nekaj programa. Motiviranost in želja po delu je na visokem nivoju in sem zelo zadovoljen, da sem sprejel to vlogo," je dejal.

Grega Koštomaj | Avtor: Profimedia Profimedia

Zadovoljen je tudi kondicijski trener Dani Ošep. "Lani, ko sem sprejel te fante, sem jih začel spoznavati in zastavil program, ki smo ga letos še nadgradili in izpopolnili. Letos smo se odločili za menjavo lokacije in naredili kompletni pettedenski program kondicije v Celju, kjer smo imeli zelo dobre pogoje za trening. Fantje so v celoti opravili zastavljen program. Šlo je brez poškodb in bolezni," je povedal.

Sprememba lokacije snežnega treninga je bila po besedah trenerja Gašperja Markiča dobrodošla. "Bilo je malo drugačnosti, drugi poligoni in prizorišča, kar je fantom koristilo. Kakšne druge bistvene spremembe ni bilo. Fantje so še zmeraj pokazali visoko stopnjo želje, motivacije, pripravljenosti, dela, predvsem pa uživanja v tem. Zelo sem vesel, da imamo še vedno ekipni duh in željo po uspehu," je dejal.

Boštjan Kline | Avtor: Profimedia Profimedia

V ekipi so Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat. "Na smučarskih treningih smo se osredotočili predvsem na izboljšanje tehnike, na izboljšanje pomanjkljivosti, ki sem jih imel čez sezono. Nekaj smo tudi testirali materiala, na kondiciji pa vsako leto stremimo za tem, da želimo biti boljši kot smo bili lani," je novinarjem povedal Kline, ki je bil v lanski sezoni slabši od pričakovanj.

Prav tako Mariborčan Kosi se po padcu na smuku v Bormiu ni več uspel vrniti med najboljše, letos pa si želi novega preboja. "Prišel sem k sebi že proti koncu sezone in sem tudi načrtoval, da bom letos to pripravljalno obdobje opravil v celoti. Zaenkrat vse poteka tako, kot smo si zastavili. Udeležil sem se vseh kondicijskih treningov, lanska zgodba me ni ovirala. Počutim se bolje in mislim, da sem tudi bolje pripravljen kot lani," je dejal.

martin čater Operiran Šport Čatra čaka dolga rehabilitacija

Optimističen je tudi Martin Čater, ki si je februarja na svetovnem prvenstvu v Areju poškodoval koleno. Kot je dejal, je imel prve dni treninga nekaj težav in bolečin, tretji dan pa je že normalno smučal. Že nekaj časa opravlja kondicijske vaje po normalnem programu. "Še vedno kdaj pa kdaj začutim koleno, načeloma pa pozabljam, da se je to sploh zgodilo. Na sezono se pripravljam tako, kot je treba," je dejal.

"Čutim se močnega in pripravljenega, da štartamo v novo sezono," je povedal tudi Miha Hrobat.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice